Home » Berichten uit de groepen » Groep 1/2 Blauw » Archief groep 1/2 blauw

20-04-2018

We werken over sprookjes en dat is een gezellig en soms best spannend thema. Sprookjes zijn altijd leuk om te vertellen en soms voor te lezen. De werkjes die we maken zijn strikt geheim, dus daar zeg ik niets over. Voor de Koningsspelen zijn we nog een liedje met dansje aan het oefenen. De volgende week hebben we maar vier dagen school omdat het dan vrijdag de echte Koningsdag is.

13-04-2018

We werken over sprookjes en dat is een thema waarmee je veel leuke dingen kunt doen. In ieder geval eens verhalen vertellen i.p.v. voorlezen. Weer eens wat anders en de kinderen leven dan enorm mee. Ook de ateliers doen we over sprookjes. De eerste is geweest en was erg leuk. In elke groep gaat het atelier over een ander sprookje. In onze groep gaat het over "De prinses op de erwt." Prachtige kunstwerken van de prinses op enorm veel matrassen in bed. Er zijn kastelen gebouwd , poppenkast sprookjes gespeeld en verschillende leuke sprookjes spelletjes gedaan.

27-03-2018

De tentoonstelling van het religieproject is bijna klaar. Er is elke dag hard gewerkt aan werkjes over de verschillende godsdiensten. Alles is op de ramen of muren geplakt omdat de klas woensdag helemaal leeg moet, omdat we nieuw linoleum krijgen. Alleen de gekleurde lichtjes van het hindoeïsme hebben een plekje in de vensterbank . De dinsdag na de paasdagen beginnen we in een leeg lokaal met alleen een kring. Tijdens het buitenspelen gaan de collega’s dan op onze klas letten en ga ik met Rob de klas weer inrichten. Het zal wel een paar dagen duren tot alles weer op z’n plek in de kasten zit.

16-03-2018

De laatste twee weken was ons thema ‘Groot en klein’. Dat gaat over de dieren en hun jong en over de lentebloemen . We zijn bezig met prachtige knip- en plakwerken van de lentebloemen. De komende weken is het religieproject. Daarbij praten en werken we elke dag over een andere godsdienst. Verder blijven we ook nog met ‘Groot en klein’ bezig.

16-02-2018

Ons thema is ‘Brr..wat koud’. Het komt goed uit dat het nu net zo koud is. Zelfs een klein beetje sneeuw hebben we gezien en dat helpt wel voor de sneeuwschilderijen. Je krijgt het al koud als je de klas rond kijkt. We zijn ook nog ijsberen of pinguïns aan het maken van klei en die moeten ook nog geschilderd worden. De Noord- en de Zuidpool blijven wel moeilijke begrippen. Een van de kinderen zei dat ze een pinguïn in Italië had gezien!

19-01-2018

Eet smakelijk is wel een ‘lekker’ thema! Allemaal spelletjes over eten, plaatjes op de woordmuur van fruit en groente, borden met eten knippen en plakken en zelfs groentesoep maken. Alle kinderen hebben groente gesneden voor de soep en dat maakte de soep wel extra lekker!

Op de kijkochtend hebben we liedjes gezongen voor de ouders want er was op dat moment niet veel te bekijken in de klas. Nu zijn er al weer veel meer ‘gedekte tafeltjes’ te zien op de muur.

01-12-2017

Deze week hadden we weer de pietenochtend. Wat was het gezellig!
In de gymzaal was het klimmen, cadeautjes in de schoorsteen werpen, met een zak op je rug, van dak op dak springen , enz.
Bij juf Alida was het knutselen en in onze klas waren de spelletjes. De kinderen mochten overal zelf kiezen wat ze wilden doen.
De ouders die geholpen hebben nogmaals hartelijk bedankt voor jullie hulp.
Verder wordt er deze week veel in ‘Het Paleis van Sinterklaas’ gespeeld , in de bouwhoek worden mooie sintpaleizen gebouwd, er worden boten geknutseld, pietenmutsen gemaakt, Sint werkbladen gemaakt, enz.

17-11-2017

Vorige week woensdag hebben we de boswandeling gemaakt. Alle ouders die mee gingen nogmaals heel hartelijk bedankt! Direct in het begin zagen we al twee herten met allebei een groot gewei. Gelukkig waren de kinderen zo stil dat we de herten heel lang konden bewonderen. Verder hebben we paddenstoelen gezien en met een spiegeltje de onderkant bekeken of ze buisjes of plaatjes hadden. Veel mooie herfstbladeren gezien en natuurlijk de grappige huisjes. Het was erg gezellig maar ook heel leerzaam,  want er werd nog dagen gesproken over alles dat we gezien hadden. Echt iets meemaken is toch het beste voor de woordenschat!

29-09-2017

We zijn al weer helemaal gewend en de vakantie lijkt al lang geleden. Sommige kinderen uit groep 2 moeten er nog wel aan wennen dat ze niet meer in groep 1 zitten. Als ik bijvoorbeeld zeg: “De groep 1- kinderen mogen eerst naar het digibord”, dan lopen er een aantal groep 2- leerlingen mee.
We zijn blij met de klassenouders; de moeder van Anouk en die van Mikas. Alvast hartelijk bedankt voor de aangeboden hulp.
Na de herfstvakantie, op 8 november, gaan we een herfstwandeling maken in Elswout. (hopelijk is er nog iets herfstachtigs) Binnenkort komt er een digiduif bericht over en kunnen ouders zich opgeven om mee te rijden en een groepje te begeleiden.
Ons thema wordt volgende week i.v.m. de Kinderboekenweek : “Het kleurenmonster”.

15-09-2017

Fijn dat er zó veel mensen bij de informatieavond waren!
De moeder van Anouk heeft weer aangeboden om klassenouder te zijn en hopelijk komt daar nog iemand bij.
We zijn begonnen met het thema ‘Bij mij thuis’ . Dat gaat over thuis en school, je familie en huizen.