Home » Berichten uit de groepen » Groep 1/2 Geel

nieuws uit groep 1/2 Geel

01-06-2018

We zijn bezig met het thema ‘Dit ben ik’. Alle kinderen hebben een ‘Dit ben ik en mijn familie’ boekje gemaakt. Thuis mogen ze deze afmaken. We hebben het gehad over beroepen. Wat wil je later worden? De kinderen hebben hun favoriete beroep van papier gevouwen. Er zaten veel politieagenten, danseressen en voetballers tussen.

De komende 3 weken krijgen de kinderen op vrijdag judoles van een echte judoleraar.

20-04-2018

Vorige week zijn we naar boerderij Zorgvrij geweest. Het was erg leuk. We hebben jonge geitjes, kuikentjes, kalfjes en lammetjes gezien. Het thema van deze periode gaat over sprookjes. Natuurlijk lezen we veel sprookjes voor.  Ook hebben we de huishoek omgetoverd in het huis van de zeven dwergen uit Sneeuwwitje. Verder hebben we tekeningen over dit sprookje gemaakt. Afgelopen maand hebben we er een aantal nieuwe kinderen bij gekregen: Pleun, Lucas, Siem en Oliver. Welkom in onze klas!

16-02-2018

In de klas zijn we druk bezig met het thema ‘Brr, wat koud!’.
We hebben een poollandschap in de klas gemaakt met allerlei pooldieren, zoals ijsberen en zeehonden. We zijn ook volop aan het knutselen. We hebben wanten gevouwen en sneeuwpoppen gemaakt. Verder hebben we de letter W van winter en wanten geleerd.
En natuurlijk komen de Olympische Winterspelen aan bod. Hoe heten al die sporten eigenlijk? We hebben het over snowboarden, schansspringen, bobsleeën en natuurlijk schaatsen gehad.

19-01-2018

We zijn dit nieuwe jaar begonnen met het thema ‘Eet smakelijk’. In de klas hebben we een groentewinkel ingericht waar de koks hun ingrediënten kunnen kopen. Ook hebben we een pizzeria gemaakt waar de mooiste pizza’s worden ‘gebakken’ door de kinderen. Geen echte pizza’s maar van papier. Ook hebben we de letter P van pizza geleerd.

Verder hebben we een nieuw meisje in de klas. Ze heet Lalibella. We wensen haar veel plezier in groep 1,2 geel.