Home » Berichten uit de groepen » Groep 1/2 Geel » Archief groep 1/2 Geel

17-11-2017

Het thema van de afgelopen periode was herfst. We hebben de verschillende herfstvruchten leren herkennen en benoemen. Zoals het beukennootje, de eikel, de kastanje en de hazelnoot. In de klas hebben we bladeren gevouwen en tekeningen over de herfst gemaakt. We zijn ook lekker met z’n allen het bos in gegaan. We hebben een mooie herfstwandeling gemaakt op landgoed Elswout. Het was erg gezellig. Onderweg zijn we verschillende soorten paddenstoelen tegengekomen. Natuurlijk hebben we ook leuke liedjes over de herfst geleerd. De komende weken staan in het teken van Sinterklaas.

13-10-2017

Afgelopen week zijn we gestart met het thema ‘Griezelen’ naar aanleiding van de Kinderboekenweek. Daarom lezen we uit het boek ‘Het Kleurenmonster’. Het boek gaat over kleuren en emoties. In de klas hebben we onze eigen griezels en monsters geknutseld van doosjes. Ze zijn allemaal erg eng geworden. Dus niet schikken als je de klas in komt. We gaan aan de slag met de letter m van monster. Zo hebben we bijvoorbeeld allemaal voorwerpen verzameld die met de letter m beginnen. In de huishoek hebben we onze eigen bibliotheek gemaakt, waarin de kinderen kunnen spelen. We leren ook allerlei woorden die bij boeken horen, zoals verschillende soorten boeken: een leesboek, een prentenboek en een stripboek. Maar ook de onderdelen van een boek zoals de kaft, de rug, de bladzijde en de titel. Heeft uw kind een lievelingsboek, dan mag hij of zij deze mee naar school nemen.

15-09-2017

Na een heerlijke zomervakantie zijn we weer begonnen.
We hebben er veel zin in om er een gezellig en leerzaam jaar van te maken.
Afgelopen week zijn we gestart met het thema ‘Bij mij thuis’. De kinderen hebben mooie tekeningen gemaakt over hun familie. Verder hebben we het liedje geleerd over Opa Bakkebaard. We lezen voor uit het boek ‘Pluk van de Petteflat’ en gaan met de hele klas onze eigen Petteflat maken van schoenendozen. Net als vorig jaar gaat onze Ko weer elke week logeren bij een kind uit onze klas. We zijn benieuwd naar zijn avonturen.