Home » Berichten uit de groepen » Groep 1/2 Groen

nieuws uit groep 1/2 groeN

 

13-04-2018

Knibbel knabbel knuisje? Wie knabbelt er aan mijn huisje?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?

Groep groen is bezig met sprookjes en iedereen zal het weten. Vorige week hadden we het over Hans & Grietje. Deze week over Sneeuwwitje en de volgende week over Roodkapje! Donderdag zijn we ook weer begonnen met ateliers. In iedere klas staat een ander sprookje centraal, in onze klas is dat Roodkapje. Tot de meivakantie hebben we het over sprookjes en na de meivakantie hebben we een leuk feestje gepland: 16 mei is juffendag!

De afgelopen weken werd u bedolven onder digiduif-berichtjes. Zoveel activiteiten waarbij ouderhulp gevraagd werd! Een uitje naar boerderij Zorgvrij op een dinsdagmiddag, de ateliers op donderdag en hulp bij de Koningsspelen op een vrijdag. Wat fijn dat er zoveel ouders zich al opgegeven hebben! Zo kunnen alle activiteiten doorgaan. Namens de kinderen: ontzettend bedankt!

 

02-02-2018

Wat zullen we vanavond eens gaan eten? Het is altijd weer een vraag. De kinderen uit groep groen hebben wat leuke ideetjes voor een lekkere soep. Wat dacht u van een vissoep met rijst en rollade, kippensoep met broccoli en sperziebonen, kruidensoep met rijst, wortelsoep met paprika, vissoep met tomaten, tomatensoep met bloemkool of heeft u toch liever paprikasoep met ei en vlees? Dat klinkt heerlijk toch? Of heeft u liever pizza? De kinderen van groep groen kunnen wel even meehelpen in de keuken. De afgelopen weken hebben we genoten van drie technische ateliermiddagen. De bak met K’nex uit groep 3 stond in ons lokaal en we hebben er iedere dag weer prachtige dingen van gemaakt. Met juf Brigitte heb ik afgesproken dat we de K’nex af en toe wel even mogen lenen.
We hebben drie nieuwe kinderen in de klas. Sara en Noah zijn net vier geworden. Rhadassa was al een tijdje vier jaar maar kwam uit Portugal naar Nederland toe. We zijn nu met twintig kinderen in de klas, gezellig!