Home » Berichten uit de groepen » Groep 1/2 Groen » Archief groep 1/2 groen

13-04-2018

Knibbel knabbel knuisje? Wie knabbelt er aan mijn huisje?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?

Groep groen is bezig met sprookjes en iedereen zal het weten. Vorige week hadden we het over Hans & Grietje. Deze week over Sneeuwwitje en de volgende week over Roodkapje! Donderdag zijn we ook weer begonnen met ateliers. In iedere klas staat een ander sprookje centraal, in onze klas is dat Roodkapje. Tot de meivakantie hebben we het over sprookjes en na de meivakantie hebben we een leuk feestje gepland: 16 mei is juffendag!

De afgelopen weken werd u bedolven onder digiduif-berichtjes. Zoveel activiteiten waarbij ouderhulp gevraagd werd! Een uitje naar boerderij Zorgvrij op een dinsdagmiddag, de ateliers op donderdag en hulp bij de Koningsspelen op een vrijdag. Wat fijn dat er zoveel ouders zich al opgegeven hebben! Zo kunnen alle activiteiten doorgaan. Namens de kinderen: ontzettend bedankt!

02-02-2018

Wat zullen we vanavond eens gaan eten? Het is altijd weer een vraag. De kinderen uit groep groen hebben wat leuke ideetjes voor een lekkere soep. Wat dacht u van een vissoep met rijst en rollade, kippensoep met broccoli en sperziebonen, kruidensoep met rijst, wortelsoep met paprika, vissoep met tomaten, tomatensoep met bloemkool of heeft u toch liever paprikasoep met ei en vlees? Dat klinkt heerlijk toch? Of heeft u liever pizza? De kinderen van groep groen kunnen wel even meehelpen in de keuken. De afgelopen weken hebben we genoten van drie technische ateliermiddagen. De bak met K’nex uit groep 3 stond in ons lokaal en we hebben er iedere dag weer prachtige dingen van gemaakt. Met juf Brigitte heb ik afgesproken dat we de K’nex af en toe wel even mogen lenen.
We hebben drie nieuwe kinderen in de klas. Sara en Noah zijn net vier geworden. Rhadassa was al een tijdje vier jaar maar kwam uit Portugal naar Nederland toe. We zijn nu met twintig kinderen in de klas, gezellig!

15-12-2017

Wat een prachtige kerstboom hebben we in de klas. Niet één, maar een heleboel prachtige kerstbomen aan de muur. Met kerst sturen mensen vaak kerstkaarten, daarom hebben we nu zelf ook een postkantoor in de klas. Er wordt nogal wat afgeschreven in de klas! Ook hebben we een prachtig stalletje in de klas waar we het kerstverhaal kunnen uitspelen met Maria, Jozef en het kindje Jezus.

Woensdag hebben we het kerstdiner! Op de gang hangt een intekenlijst die al aardig vol aan het worden is. Wat gaan we lekker eten! Helaas moesten we afgelopen week afscheid nemen van Laurentiu. We gaan hem zeker missen en wensen hem veel plezier toe in Roemenië.

17-11-2017

Nog één nachtje slapen en Sinterklaas komt aan in Nederland. Spannend hoor! Met de kinderen hebben we al bedacht wat we in de klas willen maken in de Sinterklaastijd: een stoomboot in de huishoek en een schoorsteen waar we onze schoen kunnen zetten. We hebben er zin in! Woensdag 29 november hebben we pietenochtend. Er zijn al ouders die zich hebben opgegeven, die deze ochtend willen helpen, fijn!

03-11-2017

Na een lange herfstvakantie zijn we weer aan de slag gegaan. We hebben deze week prachtige lampionnen gemaakt. De een heeft een egel, de ander een voetbal, een smiley, een vis of een kat. Op vrijdag 10 november gaan we een rondje lopen in de buurt, het is dan nog licht dus de lampionnenstokjes hoeven niet mee naar school. Het is wel handig om ze alvast van zolder te halen, want zaterdag 11 november is het ’s avonds dan echt tijd voor Sint Maarten, in het donker mét lichtje!
Gisteren hadden we het over wat je later wil worden en we kwamen erachter dat dit wel heel specifieke beroepen zijn. Dilay wil graag make-up artiest worden, Serinda wil graag dolfijnentrainer worden, Jahvano wil graag vrachtwagenmonteur worden (of misschien toch spiderman), Fien wordt dierenarts, Ella wordt liever ‘schminkmevrouw’ en Ilias gaat een youtube-kanaal beginnen waar hij echte spelletjes gaat uitleggen. Als het youtube-kanaal gaat beginnen moet hij maar een mailtje naar de WVO sturen, dan gaan we hem allemaal volgen en liken.
Vandaag gaan we een wandeling maken in het prachtige Elswout. Hopelijk verdwalen we niet. Fijn weekend!

29-09-2017

We hebben een paar spinnen gesignaleerd in de klas. O, niet een paar maar een heleboel! Gelukkig zijn de kinderen helemaal niet bang voor spinnen, ze durven zelfs een spin te maken van papier. Weet je wat zo knap is? Heel veel kinderen kunnen zelf muizentrappetjes maken. Zonder hulp! De meeste kinderen zeiden dat ze dat thuis hebben geleerd van opa, oma of hun ouders. De volgende keer moet juf maar een moeilijk vouwwerkje verzinnen. Volgende week begint de Kinderboekenweek en gaan we het hebben over monsters. Het gaat onder andere over een kleurenmonster die soms boos, soms blij en soms verdrietig is. De kinderen mogen ook wat engs mee naar school nemen. Dan maken we een eng hoekje op de kast met allemaal spinnen, slangen en neptanden.

Binnenkort mogen alle ouders een keertje in de klas kijken. Ik zag dat al een aantal ouders zich had opgegeven. Ook gaan we na de herfstvakantie een boswandeling maken. De intekenlijsten zijn te vinden bij Digiduif!

15-09-2017

De school is weer begonnen! We zijn vorige week bezig geweest met alle regels op school en in de klas. Ook moesten we weer even nadenken waar alles lag en hoe de spullen moeten worden opgeruimd. Deze week zijn we begonnen met het thema ‘Bij mij thuis.’ We praten over huizen, kamers en zelfs over plinten. Ook hebben we het over onze familieleden. En we hebben een heel leuk versje met bewegingen geleerd:

Wij bouwen een huis
Zeg maar hoe het moet
Eerst de muren
Zo dat is goed.

Nu zetten we het dak
Er recht boven op
Met een mooie schoorsteen
Die komt op de top.

Hier maken we een deur
Met daarnaast een bel