nieuws uit groep 4

01-06-2018

Wat waren het een drukke weken. Op woensdag stond een bezoek aan het Haarlem Museum op de agenda. Met de bus erheen en alles horen over het weeshuis van vroeger. Wat sliepen die kinderen raar. Met z’n drieën in een bed. En onder het bed stond…een po. De leerlingen weten nu waar de uitdrukking ‘in de lappenmand zitten’ vandaan komt.
De dag daarna kwam oma Patry (oma van Yves) vertellen over vroeger. Aan de hand van de vervoersmiddelen door de jaren heen heeft zij ons veel geleerd over vroeger. De leerlingen hebben ademloos geluisterd en weten nu ook veel over de Tweede Wereldoorlog.
Deze week zijn wij begonnen met de Cito’s en ondertussen gaan ook de boekbesprekingen door.
Dinsdag hebben wij een spetterende voorstelling gehad met het WvO-theater. De bijna jarig Jacobine wilde graag nieuwe kinderen leren kennen en haar verjaardag vieren. Groep 4 heeft heel hard geoefend en zij hebben super goed hun best gedaan om een mooi toneelstukje neer te zetten. Knap hoor!! Bedankt voor het kijken allemaal!

Groetjes, juf Carina, juf Madelon en juf Mirelle

18-05-2018

Na twee heerlijke weken vakantie zijn we weer hard aan het werk in groep 4. We hopen dat iedereen genoten heeft van zijn vakantie. De kinderen zijn druk aan het oefenen voor het WvO-theater dat zal plaatsvinden op dinsdagmiddag 29 mei. De ouders zijn welkom om 14.40 uur om de voorstelling te bekijken. Sommige kinderen hebben wat spullen nodig van thuis. Dit laten de kinderen dan aan u weten. Volgende week start ook het schoolproject ‘Reizen in de tijd: Wie ben ik.’ En we zijn ook al begonnen met het toetsen van de AVI- niveaus van de kinderen. Binnenkort starten ook de CITO toetsen van de andere vakken. Een aantal kinderen heeft al een boekbespreking gehouden, wat best wel spannend is. Maar ze doen het tot nu toe erg goed. En we zijn allemaal erg blij dat juf Madelon weer voor een aantal uren terug is bij ons in de klas! We hebben haar gemist.

Groetjes van juf Carina, juf Madelon en juf Mirelle