nieuws uit groep 4

13-07-2018

Tsja....en toen was het alweer het einde van het schooljaar. Wij hebben ontzettend veel plezier beleefd aan 'onze' groep 4. Het jaar is omgevlogen en wij gaan alle banjers zeker missen. Donderdag 19 juli gaan wij nog gezellig met de leerlingen naar de speeltuin. Juf Mirelle komt dan ook om nog even afscheid te nemen van de kinderen.
De laatste weken hebben wij tijd gehad om veel leuke dingen te doen. Zo hebben wij heerlijk buiten Rots & Water gedaan en was ook de Grote Rekendag, met als afsluiting een bingo, een groot succes.
De rapporten zijn uitgedeeld en na volgende week gaat de school eventjes op slot. Wij willen alle ouders nogmaals bedanken die ons het afgelopen jaar ondersteund hebben.

Voor iedereen en onze leerlingen in het bijzonder....een super fijne vakantie.

Juf Mirelle, Juf Madelon en juf Carina

29-06-2018

De afgelopen tijd hebben wij in de klas twee nieuwe methodes uitgeprobeerd voor Spelling en Taal. Dat was best even wennen, maar ook erg leuk! We hebben de meningen van de kinderen gehoord en gezien hoe de methodes werken. Met de leerkrachten maken we een keuze welke methode we volgend jaar gaan gebruiken.

En dan komen we langzaam al weer aan het einde van groep 4! We gaan er nog een aantal leuke weken met elkaar van maken. We hebben bijna elke week een leuk WvO-theater van de onderbouw om naar te kijken. Op vrijdag 6 juli is er kijkkwartier, dus dan mogen de kinderen weer van alles laten zien aan de (groot)ouders. Intussen blijven de kinderen natuurlijk wel lekker lezen thuis, ook straks in de vakantie, zodat het niveau niet zakt. Wij wensen jullie een lekker lang weekend!

Groetjes juf Madelon, juf Carina en juf Mirelle

01-06-2018

Wat waren het een drukke weken. Op woensdag stond een bezoek aan het Haarlem Museum op de agenda. Met de bus erheen en alles horen over het weeshuis van vroeger. Wat sliepen die kinderen raar. Met z’n drieën in een bed. En onder het bed stond…een po. De leerlingen weten nu waar de uitdrukking ‘in de lappenmand zitten’ vandaan komt.
De dag daarna kwam oma Patry (oma van Yves) vertellen over vroeger. Aan de hand van de vervoersmiddelen door de jaren heen heeft zij ons veel geleerd over vroeger. De leerlingen hebben ademloos geluisterd en weten nu ook veel over de Tweede Wereldoorlog.
Deze week zijn wij begonnen met de Cito’s en ondertussen gaan ook de boekbesprekingen door.
Dinsdag hebben wij een spetterende voorstelling gehad met het WvO-theater. De bijna jarig Jacobine wilde graag nieuwe kinderen leren kennen en haar verjaardag vieren. Groep 4 heeft heel hard geoefend en zij hebben super goed hun best gedaan om een mooi toneelstukje neer te zetten. Knap hoor!! Bedankt voor het kijken allemaal!

Groetjes, juf Carina, juf Madelon en juf Mirelle