Home » Berichten uit de groepen » Groep 4 » Archief groep 4

18-05-2018

Na twee heerlijke weken vakantie zijn we weer hard aan het werk in groep 4. We hopen dat iedereen genoten heeft van zijn vakantie. De kinderen zijn druk aan het oefenen voor het WvO-theater dat zal plaatsvinden op dinsdagmiddag 29 mei. De ouders zijn welkom om 14.40 uur om de voorstelling te bekijken. Sommige kinderen hebben wat spullen nodig van thuis. Dit laten de kinderen dan aan u weten. Volgende week start ook het schoolproject ‘Reizen in de tijd: Wie ben ik.’ En we zijn ook al begonnen met het toetsen van de AVI- niveaus van de kinderen. Binnenkort starten ook de CITO toetsen van de andere vakken. Een aantal kinderen heeft al een boekbespreking gehouden, wat best wel spannend is. Maar ze doen het tot nu toe erg goed. En we zijn allemaal erg blij dat juf Madelon weer voor een aantal uren terug is bij ons in de klas! We hebben haar gemist.

Groetjes van juf Carina, juf Madelon en juf Mirelle

 

13-04-2018

We zijn met de groepen 4 tot en met 8 gestart met de ateliers. Dit keer hebben de groep 8 leerlingen de ateliers bedacht en voorbereid en assisteren de leerkrachten. En wat hebben ze het goed gedaan zo de eerste keer. Er werd druk geknutseld, getekend, geschilderd, gedanst, snoephuisjes gemaakt en nog veel meer. Wat leuk om de kinderen zo enthousiast te zien en ook leuk om de groep 8 leerlingen zo te zien in hun rol als 'juf/meester', dat doen ze heel serieus. Volgende week starten we in groep 4 weer met de muzieklessen. De kinderen kijken hier weer erg naar uit. Helaas moeten we juf Madelon nog steeds missen. We denken aan haar en wensen haar veel beterschap.
Groetjes van juf Carina, juf Madelon en juf Mirelle

 

27-03-2018

Vandaag hebben de kinderen van groep 4 een stencil meegekregen met daarop de uitleg en de datum voor hun boekbespreking. Dit vinden ze best spannend, maar het gaat helemaal goed komen hoor. Juf Madelon moeten we helaas nog even missen. Zij heeft nog veel pijn in haar nek. We wensen haar veel beterschap. We ronden langzaam het religieproject af en wat hebben de kinderen veel geleerd over het hindoeïsme, het boeddhisme, de islam, het jodendom en het christendom. Morgen gaan we gezellig met elkaar ontbijten in de klas voor Pasen. Wat zal dat smullen worden! Donderdag gaan de juffen en meesters een dagje in de schoolbanken om te leren. De kinderen zijn dan vrij en kunnen genieten van een lekker lang weekend. Vrolijk Pasen alvast!
Groetjes van juf Carina, juf Madelon en juf Mirelle

 

16-03-2018

De rapporten zijn mee naar huis gegaan in groep 4 en alle gesprekken hebben we afgerond. De meeste kinderen waren bij het gesprek en we hebben goed met elkaar kunnen praten over hoe het gaat op school. Een aantal rapporten missen we nog. Als u die nog thuis vindt, zou u die dan nog mee willen geven met uw kind?

We zijn met Blink bezig met geschiedenis en we leren nu veel over de oertijd en wat vinden veel kinderen dat interessant. Sommige kinderen hebben ook boeken meegenomen of wisten er al wat vanaf. Leuk om te zien! Met rekenen blijven we de komende tijd veel oefenen met de tafels 1 t/m 5 en 10 en met klokkijken, zowel digitaal als analoog. Dit kunnen de kinderen ook thuis oefenen. Langzaamaan worden de temperaturen buiten hoger en gaan we richting de lente en Pasen, we kijken er naar uit!

 

16-02-2018

De Citotoetsen zitten erop! Groep 4 is weer lekker bezig met rekenen, taal, spelling, lezen en Blink. Blink is de methode voor de zaakvakken en wij zijn nu eerst begonnen met het vak aardrijkskunde. Je leert veel over verschillende landen, over hoe ze elkaar in andere landen begroeten en wat ze in andere landen eten bijvoorbeeld.
De kinderen hebben ook allemaal een strookje meegekregen met de inloggegevens van Gynzykids. Je kan hier oefenen met de verschillende schoolvakken en steeds beter worden in bijvoorbeeld rekenen! De inschrijving van de rapportgesprekken is intussen ook gestart. Mocht u nog niet ingeschreven hebben, kan dat nog tot en met volgende week vrijdag. Na de vakantie starten we met de gesprekken.
Het duurt nog een week, maar de juffen van groep 4 wensen jullie alvast een hele fijne voorjaarsvakantie!

Groetjes van juf Carina, juf Madelon en juf Mirelle

 

02-02-2018

Wat is groep 4 hard aan het werk met de Citotoetsen. Er is helaas ook een aantal zieken (geweest), waardoor sommige kinderen nog wat moeten inhalen. Maar dat komt allemaal goed. We wensen de kinderen die nog ziek zijn veel beterschap. Deze week ronden we de Citotoetsen af. Intussen gaan we natuurlijk gewoon verder met de lessen van rekenen, taal, spelling, lezen etc. Willen jullie thuis oefenen met de tafels van 1 t/m 5 en de tafel van 10? Ook de ateliers ronden we deze week af. Er is weer veel moois gemaakt en gekookt en de kinderen hebben er veel plezier aan beleefd.

Groetjes van juf Carina, juf Madelon en juf Mirelle

 

19-01-2017

Groep 4 is weer gestart met de toetsen van Cito. Gisteren en vandaag hebben we al best veel toetsen afgenomen van de DMT (drie minuten toets, woorden lezen) en de AVI-toets (verhaaltje lezen). Wat doen de kinderen hun best om geconcentreerd te lezen, knap hoor. Juf Erika stond op maandag- en dinsdagochtend voor de klas, zodat juf Mirelle de toetsen kon afnemen. Juf Carina is weer voor een deel terug, erg fijn voor iedereen. Op de woensdag en vrijdag geeft zij de kinderen van groep 4 les. Juf Caroline heeft dinsdag alweer haar laatste stagedag bij ons. Wat zullen we haar gaan missen, want we hebben genoten van haar leuke (vaak technische) lessen! De komende weken gaan we aan de slag met de Citotoetsen en dan is het fijn voor de kinderen als ze goed uitgerust zijn, dus lekker op tijd naar bed allemaal.

Groetjes van alle juffen van groep 4

 

15-12-2017

Wat hebben we op 5 december een gezellige dag gehad met groep 4. Sinterklaas en zijn Pieten kwamen weer aan met de boot en zijn natuurlijk ook even in onze klas geweest, waar de kinderen mooie dansjes gedaan hebben, maar ook liedjes gezongen, kunstjes gedaan en Sanne heeft zelfs een liedje op de gitaar gespeeld. Knap hoor en wat vond Sinterklaas het leuk om te zien. Maar nu is het alweer tijd voor de kerst! De lichtjes staan aan in de klas, er staat een mooie boom en een stal en we maken mooie knutselwerkjes om de klas te versieren. Volgende week is de laatste schoolweek van dit jaar. In deze week hebben we natuurlijk het kerstdiner. Alle kinderen hebben als het goed is een kerstbal meegekregen met het gerechtje dat ze woensdagavond mee moeten nemen naar de klas. Ook gaan we in deze week de kerststukjes maken. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind een bakje met oase en versiering meeneemt? Uiterlijk dinsdag meenemen. Voor de takjes wordt gezorgd. Wij wensen u alvast een hele fijne vakantie, mooie kerstdagen en een gelukkig 2018!

Groetjes van alle juffen

 

01-12-2017

Alle tien minutengesprekken zijn weer achter de rug en wat was het leuk dat de kinderen bij het gesprek mochten zijn. Allemaal bedankt voor jullie komst en voor de fijne gesprekken. Juf Carina is ook weer regelmatig op school te vinden, erg fijn! We zijn in de klas druk bezig met Sinterklaas, we kijken het sinterklaasjournaal en we hebben al mooie slingers gemaakt voor oma Piet. Ook hebben we onze zelfgemaakte schoentjes gezet en er ook wat lekkers in gekregen. Dinsdag 5 december komt Sinterklaas dan echt aan op school als het goed is. We gaan er deze dag een feestje van maken. De kinderen verzamelen gewoon om 8.30 uur (graag echt op tijd zijn) in de klas en dan lopen we met de juffen naar de Kloppersingel voor de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten. De kinderen mogen een gezelschapsspelletje (bordspel of kaartspel) meenemen, zodat we in de middag met elkaar spelletjes kunnen spelen. We hebben er veel zin in!

Groetjes van de juffen van groep 4 

 

17-11-2017

We zijn druk bezig met het voeren van de 10 minutengesprekken en het is wel even wennen voor iedereen dat de kinderen nu zelf bij het gesprek aanwezig zijn. Maar de meeste kinderen vinden het ook erg leuk en komen met goede ideeën over wat heel goed gaat of wat juist nog beter kan in de klas. Juf Erika is twee keer op de dinsdagochtend in de klas, zodat juf Mirelle de gesprekken kan voeren. Fijn dat het zo opgelost kan worden.

Ook was juf Carina dinsdag even op school! Wat goed om juf Carina te zien en we hopen allemaal dat ze snel weer even in de klas komt kijken.

Zaterdag komt Sinterklaas hopelijk weer aan met zijn Pieten en we zullen op school weer gezellige knutsels en tekeningen maken. Het wordt een drukke, maar leuke periode.

Groetjes van de juffen van groep 4

 

03-11-2017

We zijn weer lekker uitgerust na een weekje herfstvakantie. De kinderen hebben leuke verhalen verteld over wat ze allemaal gedaan hebben in de vakantie. We zijn ook gestart met het nieuwe rooster tot 15:00 uur en met het overblijven tussen de middag. De kinderen zijn enthousiast over Brood en Spelen en hebben een fijne pauze gehad. In de klas zijn we inmiddels begonnen met de lampionnen, dat is hard werken, maar wat worden ze mooi. Helaas is er nog geen vaste invalleerkracht gevonden, maar de komende weken blijft juf Maria, daar zijn we erg blij mee. We blijven denken aan juf Carina en we hopen dat ze zich snel wat beter gaat voelen.

Groetjes van alle juffen van groep 4 

 

13-10-2017

Wat een gezellige kijkochtend hadden we maandag. Er zijn veel ouders komen kijken naar het werk van de kinderen en in groep 4 zijn dat veel schriften en boeken. Bedankt voor jullie komst! We zijn nog steeds bezig met de Kinderboekenweek. We maken griezelige tekeningen en we lezen spannende verhalen voor. Ook schrijven de kinderen zelf een spannend verhaal. Intussen gaan de gewone lessen natuurlijk ook door. Zo leren we met spelling dat je goed moet luisteren naar een woord om te horen of je een f- (bijvoorbeeld van fris) of een v- (bijvoorbeeld van vuist) moet schrijven. Dit is best lastig hoor, maar de kinderen werken hier hard aan. Met rekenen springen we vrolijk verder op de getallenlijn met sprongen van 10, 5 en 1. Het is al bijna herfstvakantie, dan kan iedereen lekker uitrusten. Alvast een hele fijne vakantie gewenst!

Groetjes van de juffen van groep 4 

 

29-09-2017

Volgende week begint de Kinderboekenweek en we zijn hier in de klas al druk mee bezig. Het thema is ‘Gruwelijk eng!’ Juf Caroline maakt met de kinderen een letterboek, waarbij ze allemaal griezelige dingen mogen bedenken. Als de kinderen thuis nog griezelspullen of griezelboeken hebben liggen, mogen ze dit mee naar school nemen. Dan kleden we de klas mooi aan in het thema van de Kinderboekenweek. Er zijn al kinderen die leuke boeken en spullen hebben meegebracht, fijn!
Helaas is juf Carina nog ziek, maar wij blijven aan haar denken. De kinderen hebben een mooie tekening met stoepkrijt voor juf Carina gemaakt. Juf heeft hier een foto van gekregen en is erg blij met de mooie tekening.

Groetjes van alle juffen van groep 4

 

15-09-2017

De zomervakantie is voorbij en groep 4 is gestart en wat hebben ze al hard gewerkt. We hebben leren werken in echte schriften met een kantlijn en schrijflijnen. Ook in het rekenschrift met hokjes hebben de kinderen geleerd om de sommen netjes te schrijven. En natuurlijk lezen we elke dag in de klas. Wilt u thuis ook blijven lezen?
We zijn op school ook al druk bezig met de leesmethode Estafette. De kinderen doen enthousiast mee! Op de dinsdag hebben we een stagiaire in de klas, juf Caroline. Zij doet de pabo en zal ook lessen geven. Ook helpt juf Madelon ons op de dinsdag, woensdag en donderdag, erg fijn om een vertrouwd gezicht voor de kinderen in de klas te hebben! Helaas is juf Carina nog ziek en is het nog onduidelijk wanneer zij weer kan komen werken. Wij wensen haar veel beterschap toe!
Met rekenen zijn we begonnen met sprongen maken op de getallenlijn, sprongen van 10 en enkele sprongen. Natuurlijk springen we deze getallen ook in het echt in de klas. Zo blijven we lekker in beweging, terwijl we leren. We gaan er met zijn allen een leuk jaar van maken!