nieuws uit groep 5

13-04-2018

Veel kinderen vinden het best spannend. De ik-spreekbeurt is al door een paar kinderen gedaan en de komende tijd komt iedereen aan de beurt. Erg leuk om wat meer over elkaar te weten te komen. Op de dinsdag zijn er weer ateliers. Dit keer zijn de activiteiten onder leiding van kinderen uit  groep 8. Ze zijn er dagen mee bezig geweest om van alles te bedenken en materialen te verzamelen, zodat de anderen leerzame activiteiten over het thema sprookjes kunnen doen.

16 April gaan we naar de schouwburg. De kinderen blijven op school over, zodat we op tijd in de zaal kunnen zitten. We hebben er zin in.

20 April gaan we in de ochtend  weer allerlei spelletjes doen op het sportveld voor de Koningsspelen. Fijn dat veel ouders zich hebben ingeschreven om te helpen..

We hebben er weer zin in de komende periode.

16-03-2017

We hebben voor een tijdje afscheid genomen van juf Josée. Juf gaat een intensieve therapie volgen om met pijnklachten om te leren gaan. De kinderen hebben allemaal iets gemaakt, zodat juf nog aan ons kan denken en zich snel beter voelt. De kinderen hebben de afgelopen tijd heel hard geoefend voor het WvO-theater en zullen komende dinsdag hun kunnen  laten zien. Best spannend! Hopelijk denken we nog aan de tips die we hebben gekregen bij de workshop Scrooge. We hebben een toneelles gehad en als de kinderen het leuk vinden, kunnen ze auditie doen voor een toneelvoorstelling rond de kerst. Er zit in ieder geval een heleboel talent in de groep.

Volgende week donderdag 22 maart staat er ook een toets van natuur op het programma. De kinderen hebben een leerblad meegekregen, maar ze kunnen natuurlijk ook de lessen nog eens bekijken op Blink.

Volgende week begint ook het religieproject. Een drukke tijd dus.

juf Josée en juf Marianne

18-02-2018

Naast het werk hebben we maangezichtjes gekleid. Het is erg goed gelukt. Je ziet allerlei gevoelens in de gezichtjes. De opdracht was dan ook om een maangezichtjes te maken met een bepaalde uitdrukking n.a.v. de studiedag cultuur.
Wat een feest ook was de disco. Leuk dat Maroun de verkleedprijs heeft gewonnen met zijn ingewikkelde kostuum. Gefeliciteerd!
Afgelopen week was er de hele week een hulpmeester in de klas. Een oud leerling, Yvi. Wie weet zien we hem nog een keertje terug. Een paar extra handen in de klas waren best handig. En vooral ook leuk om met de meester te kunnen voetballen.
Volgende week gaan we met de bovenbouw schaatsen. Haal allemaal de schaatsen uit het vet of regel iets om te lenen. Als het niet lukt om aan schaatsen te komen, zijn ze ook bij de schaatsbaan te huur.
Na het schaatsen hebben we voorjaarsvakantie. Dan kunnen we uitrusten van alle Citotoetsen en het harde werken. Fijne vakantie vast.

Juf Josee en juf Marianne