nieuws uit groep 5

01-06-2018

Juf Marianne gaat mee op het schoolkamp van groep 8. Op woensdag 6 juni en donderdag 7 juni vervangt juf Minke haar. Voor vrijdag 7 juni is vervanging aangevraagd. Als er geen vervanging beschikbaar is, wordt de groep die dag verdeeld over de andere groepen.

18-05-2018

De meivakantie is weer voorbij. We zijn lekker uitgerust weer begonnen. Het was even wennen, ook omdat we een nieuwe taal/spelling methode uitproberen. Iedereen moet dus goed bij de les blijven. Het ziet er wel mooi uit met leuke filmpjes.

Volgende week begint ons schoolproject. Dinsdag zal het startschot gegeven worden. Gastsprekers zullen iets komen vertellen over vroegere tijden. Woensdag staat er een bezoek aan het architectonisch centrum gepland. Heel fijn, de begeleiding ernaartoe was heel snel geregeld. Er zijn genoeg ouders die mee lopen. Voor de rest blijft het een verrassing.

Er komt die woensdag ook een nieuw meisje onze klas versterken. Ze komt uit Brazilië en heeft al een jaar op de taalklas gezeten. Ze spreekt dus al een woordje Nederlands. Ze heet Ana Luiza en we heten haar van harte welkom. We zullen er met zijn allen alles aan doen om het haar fijn te laten hebben in onze klas.

Donderdag 24 mei is er een toets geschiedenis. De kinderen hebben een leerblad meegekregen.

Juf Marianne

13-04-2018

Veel kinderen vinden het best spannend. De ik-spreekbeurt is al door een paar kinderen gedaan en de komende tijd komt iedereen aan de beurt. Erg leuk om wat meer over elkaar te weten te komen. Op de dinsdag zijn er weer ateliers. Dit keer zijn de activiteiten onder leiding van kinderen uit  groep 8. Ze zijn er dagen mee bezig geweest om van alles te bedenken en materialen te verzamelen, zodat de anderen leerzame activiteiten over het thema sprookjes kunnen doen.

16 April gaan we naar de schouwburg. De kinderen blijven op school over, zodat we op tijd in de zaal kunnen zitten. We hebben er zin in.

20 April gaan we in de ochtend  weer allerlei spelletjes doen op het sportveld voor de Koningsspelen. Fijn dat veel ouders zich hebben ingeschreven om te helpen..

We hebben er weer zin in de komende periode.