Home » Berichten uit de groepen » Groep 5 » Archief groep 5

19-01-2018

De kerstvakantie is voorbij. We kunnen er weer hard tegen aan. Er wordt flink geoefend met de tafels. De kinderen hebben zelfs hun record verbroken met het aantal tafels die goed zijn. Dat wordt trakteren voor juf. Nu proberen om nog meer tafelsommen in vijf minuten tijd te maken. Blijven oefenen dus.
Deze periode hebben we weer ateliers. Er is nog een aantal ouders nodig om te helpen bij koken of bij het maken van een (strip)verhaal. Ook kunnen we nog doosjes en apparaten gebruiken om mee te knutselen. Het thema is robots.
De kinderen zijn erg enthousiast.

Juf Josée en juf Marianne

15-12-2017

Sint was erg leuk. De kinderen hebben erg leuke surprises voor elkaar gemaakt. De dag was heel gezellig. Nu op naar de kerst. Er zijn kerstballen uitgedeeld waarop staat, wat iedereen gaat maken voor het buffet. De kerstboom is opgetuigd en de klas is mooi versierd. Sommige lessen zijn in kerstsfeer.  Donderdag staat kerststukjes maken op programma. Al met al een gezellige tijd.
Vast voor alle kinderen en ouders hele fijne feestdagen.
Juf Joseé en juf Marianne

01-12-2017

We hebben ons optreden gehad met de instrumenten. Het was heel leuk. Het klonk heel goed. De kinderen konden nu echt laten horen, wat ze allemaal hebben geleerd de afgelopen tijd.
Sinterklaas is weer in het land en heeft het heel druk met het rondbrengen van cadeautjes. Om hem wat te ontlasten, hebben we in groep 5 lootjes getrokken en zijn de kinderen flink bezig een leuke verrassing voor een klasgenoot te bedenken. Sint krijgt het anders niet voor elkaar om voor zoveel kinderen een cadeautje te kopen. Erg spannend allemaal. De strooipieten zijn wel al langs geweest. Ze hebben voor iedereen wat lekkers gebracht.
We zijn ook begonnen met de boekbesprekingen. Heel eng voor sommige kinderen, maar ook leerzaam. Tot nu toe doen ze het hartstikke goed.

Juf Josée en juf Marianne

17-11-2017

Groep 5 heeft weer veel gedaan de afgelopen tijd.

De lampionnen zijn gemaakt. Wat zijn ze mooi geworden! De kinderen hebben er dan ook hard aan gewerkt.

De muzieklessen op de instrumenten zijn al een aantal weken aan de gang. De kinderen zijn erg enthousiast. Het begint steeds mooier te klinken. Er heeft zelfs een aantal kinderen nog na school les om het nog beter te leren.

Onze eerste toets natuur hebben we gehad. Best spannend natuurlijk, want dit was de eerste keer in groep 5. Maar ook leuk om meer over de wereld om je heen te weten te komen.

De komende tijd gaan we heel hard op de tafels oefenen en op het klokkijken. Dat vinden veel kinderen toch nog wel lastig.

Voor de komende tijd staan er ook boekbesprekingen op het programma. Dan vertellen de kinderen over een boek, dat ze hebben gelezen.

Denk dit weekend allemaal nog even goed na, over een cadeautje voor in je surprise. Dat helpt degene die je heeft getrokken bij het lootjes trekken. Het mag iets zijn tot een bedrag van 5 euro.

Josée en Marianne

15-09-2017

We zitten nu twee weken op school, maar beginnen alweer helemaal te wennen. De eerste week was het even raar dat er nu op de woensdag tot 12.15 uur les was, maar daar heeft nu niemand het meer over.
Deze week is ook Valentijn bij ons in groep 5 gekomen. We hopen dat hij snel went en het heel erg naar de zin zal krijgen bij ons. Maar zo te zien lukt dat aardig.
In groep 5 zijn de zaakvakken nieuw. De kinderen zijn heel erg geïnteresseerd en vinden het heel erg leuk. We hebben het al gehad over de verschillende manieren van vechten en vluchten in de dierenwereld en het vergeleken met de voorkeur van de kinderen uit de klas om probleempjes op te lossen. Ook hebben we het al gehad hoe er leven kan zijn op de aarde.
Op de ouderavond hebben de ouders kunnen horen wat we allemaal doen en leren in groep 5. Bedankt voor de belangstelling. We hopen natuurlijk dat ook de ouders nu wat wijzer zijn geworden.
Het inloggen thuis voor Gynzy en Blink kan nu zelfs met maar één wachtwoord. De kinderen hebben de inlog meegekregen en kunnen het wachtwoord thuis zelf veranderen in een persoonlijk wachtwoord. Wel zo gemakkelijk. Nu kan iedereen goed oefenen thuis.

juf Josée en juf Marianne