nieuws uit groep 6

13-07-2018

Beste ouders van groep 6,

Het jaar zit er bijna op en toch hebben we nog belangrijk nieuws. We hebben namelijk weer een versterking voor de klas. We heten Delayah hartelijk welkom!  Charley Bakker en met name Sanne zorgen ervoor dat ze zich al snel thuis voelt.

Afgelopen week hebben we de Grote Rekendag gehad. We waren in de weer met verpakkingen, weegschalen en katrollen, allemaal met het pakhuis als thema. Thuis de katrollentruc al gedaan met uw kind? Afgelopen week hebben we ook kruidenboter gemaakt, op de schooltuin. Heerlijk is het, al geproefd? Door de droogte groeit het op de tuin allemaal iets minder hoog dan andere jaren. Toch is het heel leerzaam en zie ik de kinderen elke week genieten! Dit is mijn laatste stukje voor dit jaar en ik heb de kinderen twee jaar onder mijn hoede gehad. Wat heb ik van jullie kinderen genoten, wat een fijne, fijne klas. Als u dit leest is het hippiefeest alweer voorbij en ik hoop dat het een succes was.

Nogmaals dank voor alle hulp en de fijne samenwerking!

Groet Elsa en Dimitri

01-06-2018

Meester Dimitri gaat mee op het schoolkamp van groep 8. Op woensdag 6 juni vervangt juf Margreet hem. Zij is de pabo-studente van juf Annelies en doet de vervanging onder supervisie van meester Richard. Op donderdag 7 juni en vrijdag 8 juni vervangt juf Betty de meester.

18-05-2018

Op dinsdag 22 mei starten wij met het schoolproject ‘Reizen in de tijd.’ Iedere klas gaat aan de slag met een thema waarin wij het heden gaan vergelijken met het verleden, bijvoorbeeld ‘Mijn familie’, ‘Hoe woon jij’ of ‘Je bent wat je eet.’ De kinderen gaan een vergelijking maken tussen vroeger en nu, zoals het verschil tussen huizen nu en vroeger, wat mensen vroeger aten en tegenwoordig, wat voor kleding mensen vroeger droegen enz. Op 5 juni zal de afsluiting van het project zijn en kunt u na schooltijd komen kijken naar het gemaakte werk tijdens het project.

14-04-2018

We zijn begonnen met de schooltuinen!
De eerste week hebben we meteen al aardappels gepoot en iedereen heeft al een eigen tuintje toegewezen gekregen.
De tuintjes zijn 6 meter lang. Het was vorige week best modderig en daarom hebben we nog geen paadjes kunnen aanleggen rond de tuin. Dat gebeurt deze vrijdag wel. Als dit geschreven wordt zijn we nog niet gegaan, als dit gelezen wordt wel. Volgende keer meer over de bevindingen met de fiets.
De ateliers gaan over sprookjes deze keer en ik kreeg louter positieve reacties.

Afgelopen maandag kreeg groep 6 van muziekleerkracht Marijn de laatste les Werelddrummen. Tien weken hebben de leerlingen geoefend en liedjes uit verschillende werelddelen ingestudeerd. De kinderen lieten de laatste les zien wat ze geleerd hadden en ook een aantal ouders mocht trommelen op een djembé. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders bleken muzikaal talent en ritmegevoel te hebben!

Groet Dimitri en Elsa