nieuws uit groep 6

14-04-2018

We zijn begonnen met de schooltuinen!
De eerste week hebben we meteen al aardappels gepoot en iedereen heeft al een eigen tuintje toegewezen gekregen.
De tuintjes zijn 6 meter lang. Het was vorige week best modderig en daarom hebben we nog geen paadjes kunnen aanleggen rond de tuin. Dat gebeurt deze vrijdag wel. Als dit geschreven wordt zijn we nog niet gegaan, als dit gelezen wordt wel. Volgende keer meer over de bevindingen met de fiets.
De ateliers gaan over sprookjes deze keer en ik kreeg louter positieve reacties.

Afgelopen maandag kreeg groep 6 van muziekleerkracht Marijn de laatste les Werelddrummen. Tien weken hebben de leerlingen geoefend en liedjes uit verschillende werelddelen ingestudeerd. De kinderen lieten de laatste les zien wat ze geleerd hadden en ook een aantal ouders mocht trommelen op een djembé. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders bleken muzikaal talent en ritmegevoel te hebben!

Groet Dimitri en Elsa

16-03-2018

We zijn bijna klaar met de rapportgesprekken.
Fijn dat bijna iedereen ervoor zorgde om er op de afgesproken tijd te zijn.
Het bananenprotocol ligt alweer een tijdje achter ons en de afgelopen week hebben we alweer een nieuwe toneeluitdaging gekregen, te weten ‘Scrooge’. Er zijn binnenkort audities en verschillende kinderen hebben de smaak te pakken en gaan auditie doen.
De sfeer in de klas blijft onverminderd goed. Komt ook doordat veel kinderen flink omhoog zijn gegaan met de niveaus. Succeservaring blijft een goede motivator.
Hopen dat het lukt om, ook thuis, lekker te blijven lezen.
Groet Elsa en Dimitri