Home » Berichten uit de groepen » Groep 6 » Archief groep 6

16-03-2018

We zijn bijna klaar met de rapportgesprekken.
Fijn dat bijna iedereen ervoor zorgde om er op de afgesproken tijd te zijn.
Het bananenprotocol ligt alweer een tijdje achter ons en de afgelopen week hebben we alweer een nieuwe toneeluitdaging gekregen, te weten ‘Scrooge’. Er zijn binnenkort audities en verschillende kinderen hebben de smaak te pakken en gaan auditie doen.
De sfeer in de klas blijft onverminderd goed. Komt ook doordat veel kinderen flink omhoog zijn gegaan met de niveaus. Succeservaring blijft een goede motivator.
Hopen dat het lukt om, ook thuis, lekker te blijven lezen.

16-02-2018

Valentijnsdag is geweest en er zat zomaar een brief in de tas van .....,
hij kreeg de brief van.............., dat verklappen we natuurlijk niet!
Komende week gaan we optreden voor de andere groepen. Iedereen heeft er veel zin in en het leeft enorm.
Laat u verrassen en wees erbij. De definitieve tijd hoort u nog, het zal ongeveer 10 over half 3 zijn.
Tijdens de rekenlessen ging het over de digitale tijd en in het rekenboek stonden de namen van Sven en Ireen. Daar hebben we in de live-verslagen vanuit Zuid-Korea even handig gebruik van gemaakt.
Dat moesten we dus even zien. Ik voelde me een beetje mees Kees!
‘Mirthe legt uit’ blijkt aan te slaan. Er hebben zich inmiddels meer kinderen gemeld en ook zij gaan aan de klas uitleggen hoe iets werkt. Succes hiermee! Het is gelijk een voorproefje van de spreekbeurten die er binnenkort aan zitten te komen.

02-02-2018

Deze weken staan uiteraard in het teken van de Citotoetsen. Dat staat niet in de weg dat we ook leuke en creatieve dingen op het program hadden staan.
Zo hebben de kinderen lekkere soep gemaakt bij de ateliers, robots gemaakt van elektrische afvalmaterialen en wc- rolletjes (die bij ons op school nog niet in de ban zijn gedaan).
Degenen die De Luizenmoeder kijken snappen waar ik het over heb. Wie dat nog niet gezien heeft, het is een leuk inkijkje in het schoolleven op een humoristische wijze gebracht. Bij ons WvO -theater op 20 februari gaan we er zeker gebruik van maken. Leuk dus als u het programma tegen die tijd een beetje kent.
Van de week ontstond spontaan het idee bij iemand dat als je te laat komt je een liedje voor de klas moet zingen. Dat zijn we nu dus aan het doen tot hilariteit van iedereen. Er blijken veel kinderen jarig, want ‘Happy birthday’ is favoriet!
Groet Elsa en Dimitri groep 6

19-01-2018

De storm is gaan liggen en het raam zit er nog in. Dat is toch wel heel fijn. Donderdag waaide een raam uit de sponning en gelukkig konden Manasse en ik het raam nog tegenhouden en weer professorisch vastmaken. Komende week komt er een steiger en wordt het raam echt gerepareerd.
Over Manasse gesproken, hij heeft de stage goed doorlopen en heeft afscheid genomen van groep 6. We wensen hem veel succes met zijn schoolloopbaan.
Mirthe heeft verteld over haar passie en dat is paarden. Vanaf nu gaan we vaker van haar horen.
Over passie gesproken, de klas is ineens in de ban van schaken. Elk vrij moment zie je kinderen er mee bezig, erg leuk om te zien!
De start van de ateliers hebben we gehad en in groep 6 zijn robots gemaakt van oude electrische apparaten. Heeft u nog een apparaat dat niet meer gebruikt wordt en uit elkaar gehaald mag worden, geef het mee en wij transformeren het tot een robot!
Maandag starten de Cito-toetsen dus zorg voor een uitgeslapen kind!
Groet juf Elsa en meester Dimitri

01-12-2017

Afgelopen dinsdag waren er veel ouders, opa`s en oma`s bij de voorstelling.
De kinderen hebben een prachtig concert gegeven met klarinet, cello en gitaar. We hebben daarbij ook echt nog voor de tweede keer afscheid kunnen nemen van Xara die in Heemskerk is gaan wonen.
Helaas heeft juf Elsa dit niet mogen meemaken, omdat ze thuis drie van de vier kinderen ziek op de bank had liggen.
Daar was ook de kat van juf Elsa niet blij mee, want die had op een vrije dinsdag gerekend, in plaats van de bank af te moeten staan.
Omdat we hopelijk komende dinsdag Sinterklaas mogen ontvangen, hebben we woensdag eens even flink schoongemaakt in de klas. Je ruikt het en je ziet het. Dat doe je voor zo`n hoge gast, uiteraard.
Er was even onduidelijkheid over de afkortingen van de Tussentest. Hopelijk zijn deze nu uit de weg geruimd.
We verheugen ons tenslotte allemaal enorm op de surprise- ochtend!
Groet juf Elsa en meester Dimitri

29-09-2017

We zijn alweer in week vier aangekomen. Wat is het fijn dat we elkaar al zo goed kennen. We gaan door waar we voor de vakantie gestopt zijn.
Naast juf Elsa en Azra is er echter nog een nieuw gezicht. Dat is van onze eerstejaars stagiair Manasse. Hij woont bij zijn oom en tante in Velserbroek om op de Pabo Inholland les te krijgen.
Deze week is het de week van de pauzehap en de verschillende delen van de schijf van 5 komen dagelijks aan bod. Leuk, leerzaam, lekker. We doen aan het begin van het schooljaar ook extra veel aan sociale spellen e.d. Zo spelen we deze dagen ook het geheimehoedenkaartjesspel. Een topwoord voor op het Scrabblebord.
Komende week start de Kinderboekenweek. Voor een keer nemen we al een dagje voorsprong en beginnen op dinsdag. De kinderen mogen dan gruwelijk eng verkleed naar school komen.

15-09-2017

In groep 6 heeft iedereen een fijne vakantie gehad en is nu weer lekker uitgerust.
Met juf Elsa en Azra uit Bulgarije als versterkingen. Welkom allebei! Azra woont al 5 jaar in Nederland en spreekt dus Nederlands.
We gaan er weer een mooi en leerzaam jaar van maken!