nieuws uit groep 7

16-03-2018

Een dag staken betekent voor ieder wat anders. Zo heeft het sommigen van ons de tijd en ruimte gegeven om datgene te doen waar je vaak niet of niet goed aan toekomt. Een stukje schrijven voor de nieuwsbrief bijvoorbeeld.

De rapportgesprekken zitten erop en vandaag zijn de rapporten meegegeven. De kaarten voor de eerste helft van het schooljaar zijn geschud en uitgedeeld. Veel ouders met kinderen kon ik blij maken maar helaas niet iedereen. Er moet de komende tijd nog veel gebeuren op didactisch (leertechnisch) en sociaal (omgaan met elkaar) gebied maar we zijn op de goede weg. Als groep hebben we sprongen gemaakt en gelukkig hebben we dat bij veel kinderen terug kunnen zien in de Citoscores. Natuurlijk maken we ook tijd voor andere dingen zoals een themaochtend over Scrooge, arm en rijk. Enkele kinderen denken er nog over na om zich voor de auditie hiervan op te geven.

Maar we gaan stevig door. Zo hebben de kinderen maandag 19 maart een topotoets over gebieden in Europa zoals: waar ligt Vlaanderen, de Ardennen en het Ruhrgebied?

Misschien leuk om samen met uw kind te oefenen in gynzykids.com.

Nu we het toch over maandag 19 maart hebben: in verband met een schoolbezoek van groep 8 zullen wij deze dag op een ander moment gaan gymmen. Dus niet om 8.30 uur verzamelen bij de gymzaal maar gewoon naar school komen! De kinderen zullen later op de dag gaan gymmen. Om 13.00 uur dienen de kinderen naar de gymzaal te gaan in plaats van 08.30 uur.

En alvast voor de agenda: op maandag 26 maart hebben we de toets van natuur over natuur-techniek, via de MOO inlog kunt u een kijkje bij de lessen nemen. De methode die we gebruiken is Blink.

En nog één voor de agenda: 5 april is het theoretisch nationaal verkeersexamen,  dus kijk eens rond op straat, bespreek de borden die je ziet, heb het over veilige en onveilige situaties in uw omgeving. Bespreek de verkeersregels en het voorrang krijgen, nemen en geven. Voorop staat altijd de veiligheid!

Het praktisch verkeersexamen zal vermoedelijk op 9  of 11 april plaatsvinden. Uiteraard ben ik nog op zoek naar enkele ouders die mee kunnen en willen rijden, dus binnenkort meer info met deze vraag!

Alvast fijne paastijd en tot gauw - groet meester Richard, leerkracht groep 7