Home » Berichten uit de groepen » Groep 7 » Archief groep 7

19-01-2018

Het is alweer even geleden dat u een bericht uit groep 7 hebt gekregen maar u weet: geen nieuws is goed nieuws.
Na de kerstvakantie zijn wij begonnen met ons voor te bereiden op het WvO theater van 6 februari en langzaam maar zeker worden de ideeën uitgewerkt en zijn de rollen verdeeld. Ook dit jaar heeft groep 7 zelf nagedacht over de totale invulling. Dat is heel knap. Een aantal kinderen is al begonnen met de rekwisieten voor het stuk.
De ateliers zijn ook van start gegaan met als thema Robotice - passend in the 21e century skills en daarover gesproken: wist u dat de kinderen in de groep regelmatig hun vaardigheden aanscherpen met studio.code.org? Een programma waarbij kinderen leren door logische denkstappen tot een oplossing te komen. Sinds vandaag is daar ook een try-out versie bij gekomen van Bomberbot.
En als klap op de vuurpijl is daar ook nog Gynzy - naast het bordprogramma kunnen de kinderen ook thuis inloggen en hun vaardigheden oefenen zoals voor de topotoets van 29 januari. Ze krijgen het nog druk.
Afgelopen week zijn (bijna) alle werkstukken ingeleverd en daar zaten echt prachtige werkstukken tussen. Fijn te merken dat de kinderen hierin niet alleen hoefden te staan, maar dat ze de hulp van hun ouders of anderen hebben ingeschakeld om er wat moois van te maken. Bij drie werkstukken waren er interessante interviews te lezen.
Tot slot nog even de volgende twee punten: op 26 januari zal groep 7 de 3D-printstudio in de Waarderpolder bezoeken. Mede door enkele ouders kan dit doorgaan waarvoor mijn dank. De kinderen gaan daar op de fiets naartoe, dus zorgt u ervoor dat de fietsen in orde zijn?
En het tweede punt betreft de Citotoetsen. Wanneer je uitgerust bent, werkt je brein beter. Dus als dat geldt voor u en mij, dan werkt dat zeker ook voor uw kind. U kunt de kinderen het beste helpen door ze voldoende nachtrust te gunnen. Dat wilde ik u als gedachte meegeven voor de komende tijd.
Verderop de nieuwsbrief vindt u wellicht nog een oproep voor hulp bij de ateliers, dus schroom niet om u hiervoor op te geven.
Bedankt ouders voor al uw hulp, waardoor wij als school initiatieven kunnen ontplooien.

29-09-2017

We zijn alweer vier weken onderweg en heel wat traktaties en calorieën rijker!
Groep 7 is pittig van start gegaan. Zo hebben we er al een week over politiek op zitten naar aanleiding van Prinsjesdag. We hebben deze week de week van de pauzehap, zijn we begonnen met de Engelse lessen, Dean en Yanoü zijn verkozen tot de vertegenwoordiging in de kinderraad op geheel democratische wijze en natuurlijk zijn we naar de schooltuinen geweest. Vorige week hadden we zelfs een verrassing want toen mochten we diertjes gaan zoeken in de Stadskweektuin! Alles bij elkaar werken we er erg hard aan om de sfeer in de groep goed te houden waarbij een rustige werkomgeving belangrijk is, en dat is te merken. Daar moeten we met zijn allen hard aan werken, en als we dat met zijn allen doen dan gaat het ook lukken. Zoals jullie wellicht weten ben ik in de vakantie verhuisd en dank zij het klussen zijn we weer wat wijzer geworden. Daaruit heb ik meegenomen de wijze uitspraak van Pipi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan.” Dit zou eigenlijk de levensspreuk van ons allemaal moeten zijn, vindt u ook niet? Wij gaan er een spannend jaar van maken en de kinderen zijn zich goed bewust van het belang van dit schooljaar voor nu en de toekomst.
Eén van de opdrachten die we de afgelopen tijd hebben gemaakt van taal is een interview houden met een klasgenoot over de school> Hieruit heb ik enkele citaten gehaald:
- Luca werd geïnterviewd door Dagmar, hij vertelde: “De traktaties op school zijn het leukst omdat ik die zo lekker vind, de juffen en meesters kunnen wel wat beter, groep 7 vindt hij een leuke klas, alleen een beetje druk maar wel gezellig.
- Jayla interviewde Yanoü en die vertelde dat ze koken en de ateliers erg leuk vindt, ze zou wat meer kleur in de klassen willen, ze vindt het uiterlijk van de school mooi omdat deze anders dan alle andere is. Ook vindt ze het prima dat het een christelijke school is, want sommigen geloven erin en daarom moet je niet de andere zeggen dat hij raar is want dat is wat zij vinden.
- Matthew heeft tegen Angelique gezegd dat zijn lievelingsvak op school de pauze is. De leukste les is gymmen en hij vindt het plein leuk, alleen de doeltjes mogen wel wat groter.
- Juanita vertelde aan Steyn dat ze het schoolreisje naar Drievliet erg leuk vond, ze Juf Heleen lief vond, dat de regels goed zijn op school en het uiterlijk van de school op een Romeins huis lijkt.
- Birsen vertelde dat ze graag de korte pauze wat langer zou willen (maar is het dan nog een korte pauze?) wat ze goed vindt aan de juffen en meesters is dat ze goed de tijd nemen om alles uit te leggen. Ze zou het liefst een spinnenweb- schommel op het plein erbij willen.
- Tot slot vertelde Jule dat ze deze school vooral erg mooi vond omdat zij hier op school zit! Ze zou nooit op een andere school willen zitten …. Sorry Jule, nog twee jaar.

We zien uit naar spannende weken met de Kinderboekenweek waar het thema ‘griezelen’ is.
Ik beloof – we zullen het niet te eng maken want daar kan ik zelf ook niet tegen.

Groet Meester Richard – Groep 7