nieuws uit groep 8

01-06-2018

Het was me wat gisteren, we zijn gewoon helemaal nat geregend! Wij weten weer dat we in Nederland leven.
Het bezoek naar Museum Haarlem was leuk. We hebben van alles geleerd over Frankenstein en striptekenen.
Eigenlijk speelt er in groep 8 maar één ding echt: volgende week gaan we op kamp!
Woensdag verwachten we de kinderen van groep 8 om negen uur op school. Rond half tien vertrekken we op de fiets naar Noordwijk. Gelukkig hebben twee ouders zich aangeboden voor het vervoer van de tassen.
Gezien het weer van de laatste dagen is het echt handig om regenkleding mee te nemen. Tegelijkertijd zal het ook warm kunnen worden, dus zonnecrème of iets dergelijks is ook belangrijk.
Ik ben er klaar voor! Ik hoop dat de kinderen dit weekend nog even lekker uitrusten, want vanaf woensdag gaan we veel pret maken en zullen we wel een paar uurtjes slaap gaan missen….
Dinsdag is nog de kijkmiddag van het project. Wij hebben wel aan het één en ander gewerkt, maar omdat dit project zo mooi aansluit bij het afscheid nemen, zijn wij nog niet helemaal klaar en zullen we na het kamp verder gaan.
Wij wensen iedereen een goed weekend!

13-04-2018

Het jaar vliegt om!

Dinsdag en woensdag heeft groep 8 de IEP-eindtoets. Dat wordt twee dagen hard buffelen. Als u zorgt dat uw kind uitgerust op school komt, zorg ik dat ze in alle rust en ontspanning alles kunnen geven.

In deze week gaan de kinderen ook de “EIGEN WIJZER” invullen. De kinderen hebben vandaag een informatiefoldertje mee gekregen.

Vorige week donderdag hebben wij de eerste preventieles over alcohol & drugs gehad. Komende donderdag zal de tweede en laatste les zijn. Een mooie kans om als leerkrachten en ouders dit onderwerp ook met uw kind bespreekbaar te maken.

Nog één week en dan zijn de Koningsspelen. Het is de bedoeling dat groep 8 zelfstandig op de fiets naar OG komt en dat wij om half twaalf als groep terug naar school fietsen. Daar zijn de kinderen dan om twaalf uur vrij voor de lunchpauze. Zijn er twee ouders die met mij van OG naar school willen fietsen? ’s Middags hebben we nog school.

Komende weken zult u gaan merken dat wij zo langzamerhand ons gaan voorbereiden op het afscheid van groep 8. De verhouding schoolwerk en oefenen voor de musical zal stapje voor stapje verschuiven van alles schoolwerk naar steeds meer musical oefenen. U zult merken, dat ook het voorbereiden van de musical hard werken wordt. Gelukkig zullen we er ook veel plezier aan beleven!

22 mei zal ons schoolproject van start gaan. Het zou leuk zijn als uw kind dan wat foto’s mee kan nemen die hun ontwikkeling van baby t/m nu weergeeft. Wij gaan daar dan iets moois van maken.

Een fijn weekend gewenst,

Groep 8, meester Dimitri en juf Annelies

27-03-2018

Na de voorjaarsvakantie zijn we weer goed aan het werk gegaan.
Alle kinderen hebben zich inmiddels ingeschreven op de VO- school naar keuze. Helaas is één van de kinderen uitgeloot en moest zich daardoor inschrijven op de school, die op de tweede plaats stond. Toch ga ik er vanuit dat zij ook daar haar plekje zal vinden.
Op 7 april heeft een flinke groep meisjes uit groep 6, 7 en 8 meegedaan met het school-volleybaltoernooi. Wat waren ze fanatiek en sportief. We waren niet de beste, maar hebben een gezellige middag gehad.
De afgelopen weken zijn we met meerdere kleine projectjes bezig geweest. We hebben omdat het voorjaar is een aantal zaadjes, van het fruit dat wij zelf gegeten hebben, geplant. Nu maar afwachten wat er op komt.
We zijn met het religieproject bezig en hebben het over offers brengen. De verschillende godsdiensten brengen heel wat offers. Ook hebben we het over offers brengen buiten de godsdienst om. Waar heb jij een offer voor over? Wanneer is iets een offer? Dit zijn vragen waar we met elkaar over nadenken.
Ook hebben we de leskist KLUTS in de klas. Dit is een natuurproject, waar wij van alles over de habitat van een aantal dieren ontdekken.
Afgelopen donderdag hebben wij een gezellige klassenlunch gehad. Hierbij staat het gezond eten centraal. We hebben gemerkt dat gezond eten ook lekker kan zijn!
Afgelopen vrijdag hebben we het Playmobil-project afgesloten. Het bouwen was veel leuker dan het evalueren m.b.v. een vragenlijst, maar daaruit kon ik wel goed zien wat ieder persoonlijk opgestoken heeft van deze klus.
Binnenkort gaan we op vrijdag zelf tandpasta maken.
5 en 19 april krijgt de klas voorlichting over alcohol en drugs.
Na het paasweekend gaan wij ons voorbereiden op de IEP (eindtoets). Deze vindt plaats op 17 en 18 april.
25 april is TOPO toets C. Deze kunnen de kinderen via het digitale BLINK-programma TOPOMASTER oefenen. Als ze de levels 6 en 7 met drie sterren afsluiten, hebben ze zich prima voorbereid.
U ziet in groep 8 is het zelden saai. Wij wensen u een fijn paasweekend toe!
Meester Dimitri en juf Annelies