Home » Berichten uit de groepen » Groep 8 » Archief groep 8

02-02-2018

Maandag 22 januari zijn de kinderen naar een voorstelling over plastic soep in de Philarmonie geweest. Het was een leerzame middag.
Wat kan groep 8 hard en geconcentreerd werken, TOP!
Deze twee weken hebben we aan de Cito’s gewerkt. Op nog een paar kinderen na die wat toetsen moeten inhalen, zijn we klaar.
Dus nu mag de juf aan het werk. Deze weken zal ik alle cijfers verwerken en samen met de betrokken collega’s het definitieve advies vaststellen. Vanaf 14 februari zijn de adviesgesprekken met de ouders en kinderen. Vier ouders hebben zich nog niet ingeschreven. Wilt u dit zo spoedig mogelijk doen? Indien u zich niet inschrijft, zal ik een dag en tijd aangeven.
Afgelopen drie weken hebben wij ook weer ateliers gehad. Namens de leerkrachten en leerlingen willen wij de ouders die geholpen hebben weer hartelijk bedanken!
Vanaf volgende week komt juf Margreet, 1e jaars stagiair, van de verkorte deeltijd pabo, in onze klas stage lopen. Wij wensen haar een leerzame en gezellige tijd bij ons toe.
Groep 8, meester Dimitri en juf Annelies wensen u een prettig weekend.

 

19-01-2018

Wij als weer twee weken op weg in 2018. Wij willen u namens deze weg nog een heel voorspoedig 2018 toewensen!~

Groep 8 is weer vol goede moed aan de slag gegaan. Er heerst een gezellige sfeer en toch doet iedereen echt zijn best om goed en hard te werken.

Vorige week is er een erg leerzame gastles over de dode hoek geweest. Ik hoor de kinderen de tips regelmatig toepassen, dus daar hebben ze echt wat aan gehad.

Deze week zijn we naar het Haarlem College geweest. Allereerst wil ik de ouders bedanken, die ons gebracht en gehaald hebben. Het was maar goed dat wij  niet op de fiets zouden gaan….

Het was een leuk en prettig bezoek.

Komende weekend beginnen de open dagen, dus neem de kans waar om de scholen goed te ervaren.

Deze week zijn ook de ateliers van start gegaan. Dit keer staat de robot centraal. Om de volgende keren goed te laten verlopen zijn er nog een paar ouders nodig. U kunt zich via DigiDuif opgeven.

Maandag, 22 januari, gaan de kinderen naar de Philharmonie, daar wordt een voorstelling gegeven over de plastic soep. Voor deze activiteit is nog één ouder nodig om mee te lopen. De groep vertrekt om 13.00u en zal rond 15.00u terug zijn. Het kan ietsje later worden.

Komende twee weken starten de cito-toetsen, de laatste ronde voor groep 8. Ik hoop dat ze dinsdag uitgerust, ontspannen en gedreven aan de slag kunnen. Komen de week kunt u zich inschrijven voor de verwijsgesprekken van groep 8. Deze zijn tussen 12 en 23 februari.

Meester Dimitri, juf Annelies en de kinderen van groep 8 wensen u een heel fijn weekend

 

Aanstaande maandag 22 januari beginnen de leerlingen met gymmen, omdat zij 's middags naar Philharmonie gaan.

 

15-12-2017

Als ik dit stukje schrijf ligt er nog best een pak sneeuw bij mij in de tuin. Ik hoop dat de kinderen afgelopen dagen heerlijk in de sneeuw buiten hebben gespeeld. Het was was wel een beetje jammer, dat we geen super sneeuwpop op het plein hebben kunnen maken.

Wat was het gezellig tijdens het sinterklaasfeest. Toch flink wat kinderen hebben geheim kunnen houden wie ze hadden en zo werden de meesten echt verrast. Er is gezwoegd op de gedichten en er waren ook weer schitterende surprises bij, leuk!

Sinds woensdag veranderde de klas weer langzaam aan in kerstsferen. Komende week gaan we kaarten schrijven voor ouderen die zich eenzaam voelen, zodat ze mogen genieten van aandacht via een kerstkaart. Het kerstverhaal komt weer aanbod en we gaan aan de knutsel. Voor de maaltijd gaan we weer een mooi menu samenstellen.

Natuurlijk gaan wij ondanks alle gezelligheid ook gewoon door met werken, want na de kerstvakantie starten in de laatste weken van januari de M8 Citotoetsen. Als we samen ons beste beentje voor zetten, kunnen we ons daar goed op voorbereiden. Na de toetsen zal ik alle gegevens zo snel mogelijk verwerken en plannen we de verwijzingsgesprekken. Houdt u de data voor de verschillende open dagen in de gaten. Ze staan in het Brugboek.

Al flink wat ouders zijn naar aanleiding van het Drempelonderzoek of de NIO bij mij langs geweest om te bespreken hoe het ervoor staat ten aanzien van de adviezen. Heeft u nog vragen, dan bent u altijd welkom om een afspraak te maken.

Tijdens deze gesprekken heb ik meerdere keren gehoord dat er onder de kinderen minder leuke dingen gebeuren. De meeste dingen heb ik niet eerder gehoord. Het is altijd moeilijk om problemen op te lossen als ze al een tijdje geleden zijn gebeurd. Wilt u uw kind aansporen om het als het kan direct tegen ons te zeggen. Zo kunnen we problemen vanaf het begin begeleiden en oplossen. Natuurlijk kunt u na schooltijd ook even langskomen, zodat we er met z'n allen een gezellig jaar van kunnen maken.

Op 21 december 2017 is er toets geschiedenis toets 1.

18 januari 2018 wil ik graag met onze groep naar de basisschoolochtend van het Haarlem College. Gezien de tijd van het jaar en de route naar het Haarlem College wil ik er graag met de auto naartoe. Hiervoor zijn in ieder geval vier auto's met bestuurders nodig. U kunt dan ook mee doen aan het programma. U kunt zich binnenkort inschrijven op DigiDuif.

Groep 8 wenst u weer een prettig weekend!

 

01-12-2017

Deze twee weken zijn omgevlogen.
Wij zijn naar het Teylers Museum geweest en hebben het daar over ons elektriciteitsgebruik gehad. De kinderen hebben ook een eigen ‘donderhuisje’ gemaakt. Wederom wil ik de ouders bedanken die mee zijn geweest en die zo ons bezoek mogelijk gemaakt hebben.
Gisteren is de schoolfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd geweest. Nina Derks en Ziza maakten er een spannende strijd van, want wat kunnen ze allebei goed voorlezen. Toch moest er een winnaar gekozen worden. De jury heeft voor Nina gekozen. Gefeliciteerd!
We zijn in ons laatste keer sinterklaastijd op school beland. En ja hoor, de Sint luistert nog steeds naar ons gezang en onze schoentjes waren weer gevuld.
Inmiddels hebben alle kinderne de Saqi gemaakt, een vragenlijst aan kinderen over motivatie, huiswerkhouding en welbevinden op school. Bij de verwijsgesprekken zullen deze besproken worden.
4 december is het de bedoeling dat alle surprises met gedicht in een grijze vuilniszak ingeleverd worden, zodat op 5 december de klas er tiptop uit ziet voor het sinterklaasfeest. Het kan zijn dat de kinderen tussen de middag iets later uit zijn, omdat Sint Nicolaas als laatste bij ons in de klas komt.
Groep 8 wenst u weer een fijn weekend toe! 

 

17-11-2017

In september is de klas begonnen met de voorbereidingen van een bouwproject voor de playmobielpoppetjes van de juf. Langzamerhand zijn alle voorbereidende plannen af en worden de inkopen van bouwmaterialen bij de winkel in de klas gedaan. De kinderen hebben een microkrediet gehad om als bedrijfje aan de slag te gaan. Met dit (nep)geld kunnen de kinderen allerlei materialen kopen. Het geld is iets minder dan de begroting die ze hebben laten zien. Het geld wat ze nog meer nodig hebben kunnen ze verdienen door na schooltijd klusjes in de klas te doen. De bouw is nu echt begonnen.

Deze week zijn de spreekbeurten begonnen. De eersten stonden als echte vertegenwoordigers van hun pretpark voor de klas. Het is ook dit jaar weer leuk om te zien hoe de kinderen de klas enthousiast kunnen krijgen voor hun zelf verzonnen park. We zouden er eigenlijk wel in het echt naartoe willen.

Afgelopen dinsdag zijn we naar het Sterren College geweest. We hebben er een leerzame tijd gehad. 

Komende week gaan we naar het Teylers Museum. 

De uitslag van het Drempelonderzoek is aan de betreffende leerlingen meegegeven. Degene kunnen gerust contact met mij opnemen om een afspraak te maken om samen te bekijken wat de uitslag voor een invloed heeft op het advies naar het vo.

Groep 8 wenst u allen een fijn weekend!           

 

03-11-2017

Ook afgelopen weken is er veel gebeurd en gedaan in groep 8.
Voor de herfstvakantie hebben we allerlei lessen rondom het thema van de Kinderboekenweek gedaan. In die tijd hebben wij de eerste ronde van de Nationale Voorlees Wedstrijd gedaan. Vier kinderen hebben aan de klas voorgelezen. Alle vier hebben het echt goed gedaan. Helaas moesten er kinderen afvallen, want we mogen maar één kandidaat voor de voorronde van Haarlem leveren. 30 november staan Nina Derks en Ziza in de schoolfinale.
Voor de vakantie hebben de kinderen de Nio-uitslag meegekregen. Een aantal ouders hebben al met mij over de uitslag gesproken. Als u vragen hebt over de uitslag, kunt u gerust een afspraak komen maken.
Na de herfstvakantie hebben de meeste kinderen hun werkstuk ingeleverd. De eerste indruk is dat er weer mooie werkstukken zijn gemaakt. Juf is trots!
Deze week hebben de kinderen een datum uitgekozen om hun spreekbeurt / presentatie over hun werkstuk te geven.
In november is er weer een aantal activiteiten:
7 november doet een aantal kinderen in de ochtend het Drempelonderzoek. Dit wordt door juf Betty afgenomen. De andere kinderen hebben les van mij.
14 november gaan we van 10.00u tot 12.00u naar het Sterren College. We gaan op de fiets.
23 november zijn wij uitgenodigd voor een bezoek aan het Teylersmuseum. Om 13.00u wandelen we er naartoe. We zullen rond 15.00u terug zijn op school. Kunnen er twee ouders meelopen? Binnenkort kunt u inschrijven op DigiDuif.
Nina Derks is met haar familie plastic doppen aan het sparen voor een goed doel: blindegeleidenhonden.
De klas vindt dit ook een mooi doel, dus wil graag meedoen.
Natuurlijk mogen de andere klassen dat ook. Bij groep 8 staat een ton welke wij graag een paar keer vol willen krijgen. Helpt u mee?
Wij wensen u allen weer een fijn weekend.
Meester Dimitri en juf Annelies

 

29-09-2017

We zijn alweer twee weken verder. Groep 8 is zo’n jaar waar de tijd vliegt.
Vandaag worden de laatste startgesprekken gehouden. Het is goed om van elkaar te horen wat de eerste indrukken zijn en wat onze verwachtingen zijn. Komende weken gaan we er hard tegenaan om er een waardevol en leerzaam jaar van te maken.
Iedereen begint aan ons te wennen en neemt zijn plekje in de groep weer in. Merkt u dat uw kind zich niet helemaal op z’n gemak voelt, dan kunt u mij gerust aanspreken.
De NIO vonden veel kinderen spannend. Er is knoeperd hard gewerkt en dat is goed!
Afgelopen weken zijn wij met het project “De Derde Kamer” bezig. In de komende week zullen we samen tot onze eigen regels voor een goede omgang op school komen.
Deze week hebben we de pauzehap gehad en we hebben gesmuld van allerlei gezonde dingen: notenbrood, druiven met blauwe bessen en komkommer met pindakaas. Er is zoveel lekker dat gezond is, dat er voor iedereen wel iets is was dat hij of zij lust.
Volgende week start de Kinderboekenweek weer. Dinsdag mogen de kinderen verkleed op school komen. We gaan een weekje lekker griezelen. Hopelijk komen de poppen van de vliegen dan uit, dat is pas eng……… Want juf moet dan de deksel eraf halen!
Voor de Kinderboekenweek hebben wij nog oude kranten nodig.
Voor ons bezoek naar het Mendel College is nog één ouder nodig. U kunt nog tot 13 oktober inschrijven.
Gisteren hebben de kinderen twee leerbladen meegekregen voor werkwoordspelling en over breuken, procenten en decimalen. Vrijdag 6 oktober controleer ik of ze deze goed geleerd hebben.
Fijn weekend meester Dimitri en juf Annelies

 

15-09-2017
De eerste twee weken zitten er weer op. Het waren goede weken. Er wordt al hard gewerkt, het is gezellig en het lijkt er op dat iedereen het naar zijn zin heeft.
De informatieavond was goed bezocht en de eerste startgesprekken voor groep 8 staan al ingepland.
Hopelijk schrijven de laatsten zich ook vlug in.
Het wordt een bijzonder jaar voor u en de kinderen.
Vanochtend hebben de kinderen auto’s gewassen om geld in te zamelen voor de Nationale inzamelactie voor het eiland Sint Maarten. U hoort komende week welk bedrag het is geworden.
Vanochtend is er ook een docent van het Mendel College langs geweest om een techniekproject van deze school toe te lichten. Uw kind krijgt hier een aparte brief van mee naar huis.
In de week van 25 september hebben we de pauzehap in de klas. U krijgt hier volgende week nog meer informatie over.
26 september vindt de NIO plaats.
19 oktober gaan wij met groep 8 naar de eerste VO school, het Mendel College. Volgende week krijgt u daar bericht over en kunt u zich inschrijven via DigiDUIF.
In de week van 4 oktober vindt de Kinderboekenweek plaats. In deze week start voor groep 8 ook de voorrondes van de Nationale Voorlees Wedstrijd. We zullen dan in onze klas de beste voorlezer kiezen. Deze mag dan in februari naar de volgende ronde door. Hier doen dan kinderen van allerlei scholen uit Haarlem en omgeving mee. Uiteindelijk kan de winnaar in de finale terechtkomen.
U ziet: we zijn nog maar net begonnen en we hebben al weer veel te doen.
Groep 8 wenst iedereen een heel goed nieuw schooljaar toe.