Home » Berichten uit de groepen » Groep 1/2 Geel

nieuws uit groep 1/2 Geel

15-03-2019

Het nieuwe thema is van start gegaan. De komende drie weken gaan over de ruimte. Over het heelal, de planeten en de sterren. En natuurlijk over raketten en astronauten. We hebben een ruimteonderzoeksstation gemaakt in de klas. Verder hebben we raketten gevouwen en we leren liedjes over de ruimte. Er is weer een verteltafel en deze gaat over het boek ‘André het astronautje’. We hebben tot de zomervakantie twee stagiaires in de klas. Ze heten Isa en Nick. Isa is er op de maandag en dinsdag. Op donderdag is Nick in de klas.

15-02-2019

Het thema van deze periode is kunst. In de klas hebben we een echt museum ingericht. Het is gevuld met de kunstwerken van de kinderen. Er zijn schilderijen en beeldjes van klei te bewonderen. De kinderen leren wat voor soorten kunstenaars er zijn. Bijvoorbeeld: de kunstschilder, de beeldhouwer, de musicus en de schrijver. In verschillende hoeken kunnen ze leren over kunst en zelf kunst maken. Zo is er een muziekhoek, een schildershoek en een tafel met kunstboeken. Verder hebben we een nieuw jongetje in de klas en zijn naam is Mikey.

15-01-2019

We beginnen dit nieuwe jaar met het nieuwe thema ‘Iedereen is mooi’. Het thema gaat over uiterlijk en uiterlijke verzorging. In de klas hebben we een kledingwinkel en een kapsalon ingericht. Hier kunnen de kinderen kleren passen en natuurlijk hun haar laten doen. Alle kinderen hebben een zelfportret gemaakt. Verder hebben we het boek ‘De mooiste vis van de zee’ gelezen en hierbij een verteltafel gemaakt met allemaal dingen uit het boek. Zo kunnen

de kinderen het verhaal naspelen. Groep 2 heeft hun eigen ‘mooiste vis’ gevouwen.