Home » Berichten uit de groepen » Groep 1/2 Geel » Archief groep 1/2 Geel

20-11-2018

Het is weer Sinterklaastijd. In de klas hebben we ons eigen Sinterklaashuis gemaakt. De kinderen kunnen zich verkleden als Sint en piet. Ook kunnen ze pakjes inpakken en bezorgen. Net als echte pieten! In de bouwhoek worden mooie stoomboten gebouwd. We hebben geoefend met rijmen. Zo hadden we de zak van Sinterklaas gevuld met spullen en moesten de kinderen rijmwoorden bedenken bij de dingen die ze uit de zak haalden. De kleuters hebben zelf schoentjes gevouwen en deze hebben we gezet. Sinds een paar weken hebben we er weer nieuwe kinderen bij. Twee meisjes en ze heten Ize en Cecilia. Allebei veel plezier in groep 1/2 Geel!

02-11-2018

Uitstapje naar Frans Hals museum groep Geel
Vrijdag 19 oktober vlak voor de herfstvakantie werden we om negen uur welkom geheten in het Frans Hals museum. Twee kunstenaars Sara en Jeanne (met echte stofjassen aan) vertelden ons over het museum. We mochten helpen om het allerkleinste schilderijtje te zoeken. In de zalen die soms nog donker waren, keken portretten van deftige heren en dames ons aan. Sommige portretten zagen er hetzelfde uit. We zagen de kwasten en het schilderspalet waarmee ze geschilderd waren en in de zaal waar de schutterstukken hingen (een beetje de politiemannen van vroeger) toverde Jeanne een lange rij met gekleurde doekjes uit haar stofmantel om te kijken of we die kleuren ook terugzagen in de schilderijen. We zagen het poppenhuis en daar zat warempel een kat in de keuken! Toen we terugliepen door de prachtige maar ook wel spannende zalen zagen we opeens het piepkleine schilderijtje! Het was niet groter dan een vierkante onderzetter! Tot slot mochten de kinderen zich verkleden met een hoed en kraag en gingen we op de foto! Het was een zeer geslaagd uitstapje en dank aan de ouders die ons hebben gebracht en mee zijn gegaan!

28-09-2018

De herfst is weer begonnen. Net als vorig jaar zijn we naar landgoed Elswout gegaan.
We hebben een hele mooie herfstwandeling gemaakt. En het was ook nog eens heerlijk weer. Onderweg hebben we veel verschillende soorten paddenstoelen gezien. Graag bedanken we alle ouders die ons hebben geholpen. In de klas hebben we onze eigen paddenstoelen van papier gevouwen. Ze zijn heel mooi geworden. Met de spullen uit het bos hebben we een herfsttafel gemaakt voor in de klas. Volgende week is het Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Vriendschap’. De kinderen mogen volgende week hun favoriete boek meenemen.

14-09-2018

We zijn weer begonnen. De kinderen hadden er allemaal weer zin in. Wij ook. We mogen direct een hele groep nieuwe kinderen verwelkomen in onze klas: Feline, Dave, Kai Luna, Vince, Jay en Senn. Leuk dat jullie bij ons in de klas zijn gekomen!  Zoals elk jaar hebben we weer een mooie verjaardagskalender gemaakt. Dit jaar met vliegers. Ook zijn we gestart met een thema. In deze periode gaat het over huizen en verhuizen. Deze week hadden we een hele leuke en gezellige informatieavond waar heel veel ouders naar toe zijn gekomen. Dank daarvoor.  Op 26 september gaan we met de klas een boswandeling maken. Via Social Schools hebben we jullie hier een bericht over gestuurd. We zoeken nog ouders die willen rijden en mee willen wandelen