nieuws uit groep 4

12-04-2019

Afgelopen woensdag zijn wij begonnen met het religieproject. Het thema is feesten in de verschillende religies. De eerste dag hebben wij veel geleerd over de Islam. Zo weten wij nu waarom de moslims het Suikerfeest vieren. Wij hebben daarna onze hand nagetekend en deze mooi versierd. Dit doen islamitische vrouwen bij feestelijkheden met henna.

Donderdag zijn wij naar de St. Josephkerk geweest. Wij hebben daar veel geleerd. Wij mochten naar het altaar, hebben prachtige glas-in-lood ramen gezien en hebben uitleg gehad over het orgel.

Volgende week hebben wij het paasontbijt. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind zelf een bord, beker en bestek meeneemt?

En dan, na donderdag 18 april, hebben wij vakantie!!

Iedereen veel plezier en mooie weken,

juf Mirelle en juf Carina

29-03-2019

Het WvO-theater zit er op. Wat hebben de leerlingen genoten en wat hebben zij het goed gedaan. In een voorstelling van tien minuten, zagen wij een verveelde prins Willem Salamander (Axl). Hij werd erg goed verzorgd door zijn moeder, koningin Beatrijs (Renee).

Hij had echt werkelijk alles, zelfs drie lakeien (Tugrahan, Filip en Aidan). Hij was echter niet gelukkig, dus besloot zijn vader prins Klaas (Rigano) dat er wat moest gebeuren.

Zo kwam hij op de Willem van Oranjeschool. Hij was daar erg gelukkig, kon spelen en maakte met iedereen vrienden. Toen hij groter werd vond zijn moeder dat hij een meisje moest zoeken en moest trouwen. Hij ontmoette prinses Minima (Isabel). Zij werden op slag verliefd op elkaar. De ambtenaar van de burgerlijke stand (Mick) trouwde hen en sindsdien leven zij nog lang en gelukkig. Alle leerlingen konden goed meespelen in dit toneelstukje en iedereen zong uit volle borst het liedje 'Alles is liefde'. Top gedaan allemaal. Wij zijn heel erg trots op jullie.

Volgende week woensdag hebben wij de Grote Rekendag. De hele dag rekenen? Nou en of. Reken maar dat de leerlingen erg enthousiast zullen zijn over deze ochtend. Het begint namelijk met een klein deurtje in het klaslokaal met een briefje er op. En wie zal daar dan wonen?

Fijne weken!

Juf Mirelle en juf Carina