nieuws uit groep 4

02-10-2018

Wat zijn wij druk bezig geweest met de Kinderboekenweek.
Zo hebben wij een vriendenboekje gemaakt en een liedje geleerd. Wij hebben prachtige gedichten geschreven en mooie gedichten gehoord.
Ondertussen is het alweer bijna herfstvakantie.
Tijd om lekker uit te rusten van al het harde werken.
Wij wensen onze leerlingen en ouders allemaal een fijne vakantie toe.

Juf Mirelle en juf Carina

28-09-2018

Wij zijn ondertussen vier weken verder in het nieuwe schooljaar en het is ondertussen herfst geworden.
Met spelling zijn wij deze woorden aan het leren. Het zijn luisterwoorden. Dat wil zeggen dat je precies opschrijft wat je hoort. Het is leuk om te zien dat dat bij de meeste leerlingen goed lukt. Ondertussen zijn de leerlingen ook gewend aan het nieuwe ritme en lukt het al heel goed om al het werk af te krijgen.
De nieuwe methodes voor taal en spelling zijn erg leuk. Juf Carina heeft stiekem een oogje op Gerrit. Gerrit is het kleine monstertje dat ons de nieuwe spellingregels uitlegt.
Naast hard werken wordt er ook volop geknutseld. Met juf Mirelle zijn prachtige vogels geknutseld en met juf Carina zijn pretletters en fuifnummers geschilderd.

Afgelopen dinsdag heeft groep 4 nog een dansworkshop gedaan. Dit was een groot succes.

Tot over 2 weken!
Groet, juf Mirelle en juf Carina

14-09-2018

Wij zijn het jaar goed van start gegaan met onze groep 4- leerlingen. Eerst gezellig kennismaken en daarna ook hard aan het werk. Pfoe…wat is het veel allemaal. Hoe zet je nu keurig sommetjes in een schriftje en taallesjes in een taalschrift? Allemaal nieuwe dingen die best moeilijk zijn. Wij kunnen ons ook voorstellen dat de kinderen de eerste weken moe thuis komen door alle nieuwe indrukken.
De nieuwe taal- en spellingmethode is erg leuk. Zo leert Gerrit ons iedere les weer een nieuwe spellingregel. Gerrit is een klein ondeugend monstertje, dat zomaar een plant opeet.
Wij besteden deze week ook nog veel tijd aan groepsvorming. Zo hebben wij met elkaar regels bedacht om het met elkaar gezellig te hebben in de klas.
Al met al een drukke maar vooral gezellige start met groep 4. Wij zijn trots op onze nieuwe kanjers.

Groet en fijne weken,
Juf Carina en juf Mirellle