nieuws uit groep 4

16-11-2018

Wij hebben Sint Maarten weer achter ons. De leerlingen hebben kleurige lampionnen gemaakt met een smiley.
Doordat de lampionnen voorzien waren van armen en benen, hadden wij ineens 18 'nieuwe kleine leerlingen' op de kast staan.
Met juf Bianca hebben wij nog een les beeldende vorming gedaan. Wij hebben circusdieren gemaakt met benen die kunnen bewegen. Zo weten onze leerlingen nu dat armen en benen kunnen bewegen, doordat wij gewrichten hebben.
Een super leuke les met leuke resultaten.
Verder rekenen wij er nog steeds op los en leren wij ook veel met taal en spelling.
Ook beginnen wij ons langzaam op te maken voor het andere grote feest.......Sinterklaas is nu echt in aantocht.

Veel plezier in deze drukke en gezellige tijd,
Juf Mirelle en juf Carina

02-11-2018

Na een heerlijke vakantie en een vruchtbare studiedag zijn wij dinsdag weer allemaal op school begonnen.
Eigenlijk de start van de gezelligste tijd van het jaar, met heel veel feesten. Hier hebben wij zin in!
Zo zijn wij ondertussen begonnen met het maken van lampionnen.
Wij zijn ook bezig met de tafel van 2 en van 10. Wilt u uw kind daar bij helpen door thuis ook af en toe deze tafels te oefenen?
Met taal weten wij nu wat de lidwoorden zijn, het zelfstandig- en bijvoeglijk naamwoord en wat een werkwoord is. Ook kunnen de leerlingen een Elfje schrijven en een telefoongesprek voeren. Super knap.
De Engelse les is ook erg leuk. Juf praat in het Engels. Dit was de eerste keer best vreemd, maar hier is iedereen ondertussen aan gewend.
Naast hard werken is er ook veel ruimte voor muziek, zingen en dansen en creatieve lessen.
Kortom groep 4 verveelt zich geen moment.

Fijne weken,

Juf Mirelle en juf Carina