nieuws uit groep 4

14-06-2019

Wat gaat het jaar snel. Nog een paar weken en het is alweer vakantie. De Cito's hebben wij gehad en wij kunnen vertellen dat wij erg trots zijn op 'onze kanjers'. Raar idee dat er bijna een schooljaar om is en wij straks afscheid moeten nemen van deze leerlingen.

Met rekenen zijn wij toe aan getallen tot 500. Een enorm groot getal en wanneer gebruik je zulke grote getallen?!

Onze leerlingen weten dat wel. Je vindt deze getallen op de weg. Nog zoveel kilometer naar Parijs. En misschien heb je wel zoveel geld in je spaarpot of op je spaarrekening.

Kortom, wij rekenen er de komende weken nog even lustig op los.

De leerlingen kunnen ondertussen ook al een aardig woordje Engels. Wat dat betreft zijn zij er klaar voor om op vakantie te gaan.

Fijne weken en voor de wandelaars een fijne Vierdaagse,

juf Mirelle en juf Carina

24-05-2019

Groep 4 is druk bezig met het project duurzaamheid.

Vorige week hebben wij twee prima lessen gehad van Let's do it kids. Deze lessen gingen over de plastic soep en hoe wij zelf ons afval kunnen scheiden. Wat echt super leuk was: wij mochten zelf zwerfafval gaan opruimen. Onze buit was groot en hier was groep 4 erg trots op.

Verder zijn wij bezig met Evonturiers. Het thema voor groep 4 is 'Op de kermis'. Wij leren hoeveel elektriciteit kermisattracties verbruiken en denken na over spelletjes waarvoor geen stroom nodig is. Hartstikke leerzaam en leuk.

Ondertussen zijn wij ook bezig met het afronden van de AVI-toetsen. Het blijft ook na deze toetsen belangrijk dat alle leerlingen lekker blijven lezen. Volgende week starten wij ook met de Cito Begrijpend lezen. De weken daarna volgen nog woordenschat, spelling en rekenen.

Allemaal een fijn weekend!

Mirelle en Carina