Home » Berichten uit de groepen » Groep 4 » Archief groep 4

12-04-2019

Afgelopen woensdag zijn wij begonnen met het religieproject. Het thema is feesten in de verschillende religies. De eerste dag hebben wij veel geleerd over de Islam. Zo weten wij nu waarom de moslims het Suikerfeest vieren. Wij hebben daarna onze hand nagetekend en deze mooi versierd. Dit doen islamitische vrouwen bij feestelijkheden met henna.

Donderdag zijn wij naar de St. Josephkerk geweest. Wij hebben daar veel geleerd. Wij mochten naar het altaar, hebben prachtige glas-in-lood ramen gezien en hebben uitleg gehad over het orgel.

Volgende week hebben wij het paasontbijt. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind zelf een bord, beker en bestek meeneemt?

En dan, na donderdag 18 april, hebben wij vakantie!!

Iedereen veel plezier en mooie weken,

juf Mirelle en juf Carina

 

29-03-2019 

Het WvO-theater zit er op. Wat hebben de leerlingen genoten en wat hebben zij het goed gedaan. In een voorstelling van tien minuten, zagen wij een verveelde prins Willem Salamander (Axl). Hij werd erg goed verzorgd door zijn moeder, koningin Beatrijs (Renee).

Hij had echt werkelijk alles, zelfs drie lakeien (Tugrahan, Filip en Aidan). Hij was echter niet gelukkig, dus besloot zijn vader prins Klaas (Rigano) dat er wat moest gebeuren.

Zo kwam hij op de Willem van Oranjeschool. Hij was daar erg gelukkig, kon spelen en maakte met iedereen vrienden. Toen hij groter werd vond zijn moeder dat hij een meisje moest zoeken en moest trouwen. Hij ontmoette prinses Minima (Isabel). Zij werden op slag verliefd op elkaar. De ambtenaar van de burgerlijke stand (Mick) trouwde hen en sindsdien leven zij nog lang en gelukkig. Alle leerlingen konden goed meespelen in dit toneelstukje en iedereen zong uit volle borst het liedje 'Alles is liefde'. Top gedaan allemaal. Wij zijn heel erg trots op jullie. 

Volgende week woensdag hebben wij de Grote Rekendag. De hele dag rekenen? Nou en of. Reken maar dat de leerlingen erg enthousiast zullen zijn over deze ochtend. Het begint namelijk met een klein deurtje in het klaslokaal met een briefje er op. En wie zal daar dan wonen? 

Fijne weken!

Juf Mirelle en juf Carina

 

 

15-03-2019

Groep 4

Na de vakantie hebben wij een nieuwe leerling in de klas mogen verwelkomen. Gezellig. Feline, wij wensen je een fijne, gezellige en leerzame tijd in groep 4.

Ondertussen zijn alle oudergesprekken geweest en hebben de leerlingen hun rapport mee naar huis gekregen. Wat is er hard gewerkt en wat kunnen de leerlingen al veel.

De leerlingen weten nu ook wanneer zij hun boekbespreking hebben. Dit is na de meivakantie. Vol trots vertellen zij hun juffen dat ze al hard bezig zijn met het voorbereiden van hun boekbespreking. Leuk zoveel enthousiasme.

Nu zijn wij druk bezig met het oefenen van het WvO-theater. Waar het over gaat blijft nog even geheim tot aankomende donderdag. Woensdag krijgen wij, ter voorbereiding op het theater, nog les van een echte dramadocent. Bij deze nodigen wij alle ouders van groep 4 van harte uit om op 21 maart onze voorstelling te komen bekijken. U wordt om 14.40 uur verwacht. Wij hebben er zin in!!!

Hopelijk tot 21 maart!

Groetjes,

Mirelle en Carina

 

15-02-2019

De ateliers zitten er weer op. Wat hebben de leerlingen een plezier beleefd aan hun 'Reis om de wereld'. Er zijn super mooie schilderijen, armbanden etc. gemaakt. Ook het koken was super leuk. Een aantal leerlingen uit onze klas heeft echte Amerikaanse hamburgers gebakken. Wat rook dat lekker in de school.

Ondertussen zijn wij ook druk met het theater en heel af en toe doen wij nog iets aan rekenen en taal πŸ˜‰.

Nu wacht ons een fijne vakantie met hopelijk mooi weer.

Een fijne vakantie voor iedereen en tot op de 10-minutengesprekken. 

Juf Mirelle en juf Carina

 

01-02-2019

Poeh hee.....de Cito's hebben wij weer gehad. Dat betekent voor de juffen rapporten schrijven...en daar missen wij nog een paar van. Wilt u even kijken of u nog een rapport thuis heeft en deze dan meegeven? Alvast onze dank.

De leerlingen van groep 4 boffen maar. Vorige week donderdag is juf Fien bij ons begonnen aan haar stage. Zij doet de pabo en blijft tot het einde van het schooljaar. Als klap op de vuurpijl is ook meester Henk ons 'team' komen versterken op de maandag en dinsdag. Meester Henk volgt de opleiding tot onderwijsassistent. Wij zijn blij met extra handen in de klas. De kinderen en wij willen juf Fien en meester Henk veel succes wensen, maar vooral ook een fijne en gezellige tijd bij ons in de klas.

Gisteren zijn wij begonnen met de ateliers. Onze bovenbouwleerlingen kunnen de wereld rondreizen in allerlei leuke activiteiten. Ondertussen beginnen wij ook langzaamaan ons bezig te houden met het WvO-theater. Hoe en wat verklappen wij nog niet. Dat kunt u zelf komen zien bij onze voorstelling in maart.

Iedereen fijne weken gewenst,

juf Mirelle en juf Carina

 

15-01-2019

Na een heerlijke vakantie zijn wij allemaal  weer aan de slag  op school.

Op dit moment worden de leerlingen op AVI getoetst (lezen van teksten). De komende twee weken nemen wij ook de Cito rekenen, woordenschat en de Boomtoets spelling af. Het is belangrijk dat de leerlingen deze periode voldoende slapen en vooral op tijd op school zijn. Met deze toetsen komen ook de rapporten weer in het zicht. Wij missen van een aantal leerlingen het rapport nog. Wilt u zorgen dat deze binnenkort weer met uw kind meekomt?

De klas is nu kaal omdat alle werkjes voor de vakantie mee naar huis zijn gegaan. De komende tijd moeten wij als klas dus ook aan de knutsel. Gelukkig hebben onze leerlingen hier geen hekel aanπŸ˜‰

Met Blink zijn de leerlingen bezig met aardrijkskunde. Het thema is 'De wereld rond'. Super leuk.

Tijdens de Engelse les leren wij nu veel woorden over dieren. Hoort u ondertussen uw kind al eens Engels praten? Wij zijn benieuwd.

 

Groet,

juf Mirelle en juf Carina

 

14-12-2018

Wat is het een gezellige en fijne tijd op school.

We hebben met elkaar een super leuk Sinterklaasfeest gevierd en zijn nu alweer volop in kerstsferen.

Bij de kerstboom en de kaarsjes is groep 4 ook nog gewoon aan het werk.

Met rekenen moeten onze leerlingen nu de maanden van het jaar kennen en bij een aantal leerlingen gaat dit al best goed. Met spelling kunnen wij nu al woorden als tong en bank schrijven. Moeilijke woorden want je hoort een andere klank.

Wij verheugen ons allemaal nog op de komende week.

Het eten met elkaar op woensdag en de kerstviering.

Voor dit jaar is dit het laatste stukje uit groep 4......... dus: Allemaal een super mooi kerstfeest, fijne vakantie én de beste wensen voor het nieuwe jaar!!

 

16-11-2018

Wij hebben Sint Maarten weer achter ons. De leerlingen hebben kleurige lampionnen gemaakt met een smiley.
Doordat de lampionnen voorzien waren van armen en benen, hadden wij ineens 18 'nieuwe kleine leerlingen' op de kast staan.
Met juf Bianca hebben wij nog een les beeldende vorming gedaan. Wij hebben circusdieren gemaakt met benen die kunnen bewegen. Zo weten onze leerlingen nu dat armen en benen kunnen bewegen, doordat wij gewrichten hebben.
Een super leuke les met leuke resultaten.
Verder rekenen wij er nog steeds op los en leren wij ook veel met taal en spelling.
Ook beginnen wij ons langzaam op te maken voor het andere grote feest.......Sinterklaas is nu echt in aantocht.

Veel plezier in deze drukke en gezellige tijd,
Juf Mirelle en juf Carina

 

02-11-2018

Na een heerlijke vakantie en een vruchtbare studiedag zijn wij dinsdag weer allemaal op school begonnen.
Eigenlijk de start van de gezelligste tijd van het jaar, met heel veel feesten. Hier hebben wij zin in!
Zo zijn wij ondertussen begonnen met het maken van lampionnen.
Wij zijn ook bezig met de tafel van 2 en van 10. Wilt u uw kind daar bij helpen door thuis ook af en toe deze tafels te oefenen?
Met taal weten wij nu wat de lidwoorden zijn, het zelfstandig- en bijvoeglijk naamwoord en wat een werkwoord is. Ook kunnen de leerlingen een Elfje schrijven en een telefoongesprek voeren. Super knap.
De Engelse les is ook erg leuk. Juf praat in het Engels. Dit was de eerste keer best vreemd, maar hier is iedereen ondertussen aan gewend.
Naast hard werken is er ook veel ruimte voor muziek, zingen en dansen en creatieve lessen.
Kortom groep 4 verveelt zich geen moment.

Fijne weken,

Juf Mirelle en juf Carina

 

02-10-2018

Wat zijn wij druk bezig geweest met de Kinderboekenweek.
Zo hebben wij een vriendenboekje gemaakt en een liedje geleerd. Wij hebben prachtige gedichten geschreven en mooie gedichten gehoord.
Ondertussen is het alweer bijna herfstvakantie.
Tijd om lekker uit te rusten van al het harde werken.
Wij wensen onze leerlingen en ouders allemaal een fijne vakantie toe.

Juf Mirelle en juf Carina

 

28-09-2018

Wij zijn ondertussen vier weken verder in het nieuwe schooljaar en het is ondertussen herfst geworden.
Met spelling zijn wij deze woorden aan het leren. Het zijn luisterwoorden. Dat wil zeggen dat je precies opschrijft wat je hoort. Het is leuk om te zien dat dat bij de meeste leerlingen goed lukt. Ondertussen zijn de leerlingen ook gewend aan het nieuwe ritme en lukt het al heel goed om al het werk af te krijgen.
De nieuwe methodes voor taal en spelling zijn erg leuk. Juf Carina heeft stiekem een oogje op Gerrit. Gerrit is het kleine monstertje dat ons de nieuwe spellingregels uitlegt.
Naast hard werken wordt er ook volop geknutseld. Met juf Mirelle zijn prachtige vogels geknutseld en met juf Carina zijn pretletters en fuifnummers geschilderd.

Afgelopen dinsdag heeft groep 4 nog een dansworkshop gedaan. Dit was een groot succes.

Tot over 2 weken!
Groet, juf Mirelle en juf Carina

 

14-09-2018

Wij zijn het jaar goed van start gegaan met onze groep 4- leerlingen. Eerst gezellig kennismaken en daarna ook hard aan het werk. Pfoe…wat is het veel allemaal. Hoe zet je nu keurig sommetjes in een schriftje en taallesjes in een taalschrift? Allemaal nieuwe dingen die best moeilijk zijn. Wij kunnen ons ook voorstellen dat de kinderen de eerste weken moe thuis komen door alle nieuwe indrukken.
De nieuwe taal- en spellingmethode is erg leuk. Zo leert Gerrit ons iedere les weer een nieuwe spellingregel. Gerrit is een klein ondeugend monstertje, dat zomaar een plant opeet.
Wij besteden deze week ook nog veel tijd aan groepsvorming. Zo hebben wij met elkaar regels bedacht om het met elkaar gezellig te hebben in de klas.
Al met al een drukke maar vooral gezellige start met groep 4. Wij zijn trots op onze nieuwe kanjers.

Groet en fijne weken,
Juf Carina en juf Mirellle