Home » Berichten uit de groepen » Groep 4 » Archief groep 4

15-01-2019

Na een heerlijke vakantie zijn wij allemaal  weer aan de slag  op school.

Op dit moment worden de leerlingen op AVI getoetst (lezen van teksten). De komende twee weken nemen wij ook de Cito rekenen, woordenschat en de Boomtoets spelling af. Het is belangrijk dat de leerlingen deze periode voldoende slapen en vooral op tijd op school zijn. Met deze toetsen komen ook de rapporten weer in het zicht. Wij missen van een aantal leerlingen het rapport nog. Wilt u zorgen dat deze binnenkort weer met uw kind meekomt?

De klas is nu kaal omdat alle werkjes voor de vakantie mee naar huis zijn gegaan. De komende tijd moeten wij als klas dus ook aan de knutsel. Gelukkig hebben onze leerlingen hier geen hekel aan😉

Met Blink zijn de leerlingen bezig met aardrijkskunde. Het thema is 'De wereld rond'. Super leuk.

Tijdens de Engelse les leren wij nu veel woorden over dieren. Hoort u ondertussen uw kind al eens Engels praten? Wij zijn benieuwd.

 

Groet,

juf Mirelle en juf Carina

 

14-12-2018

Wat is het een gezellige en fijne tijd op school.

We hebben met elkaar een super leuk Sinterklaasfeest gevierd en zijn nu alweer volop in kerstsferen.

Bij de kerstboom en de kaarsjes is groep 4 ook nog gewoon aan het werk.

Met rekenen moeten onze leerlingen nu de maanden van het jaar kennen en bij een aantal leerlingen gaat dit al best goed. Met spelling kunnen wij nu al woorden als tong en bank schrijven. Moeilijke woorden want je hoort een andere klank.

Wij verheugen ons allemaal nog op de komende week.

Het eten met elkaar op woensdag en de kerstviering.

Voor dit jaar is dit het laatste stukje uit groep 4......... dus: Allemaal een super mooi kerstfeest, fijne vakantie én de beste wensen voor het nieuwe jaar!!

 

16-11-2018

Wij hebben Sint Maarten weer achter ons. De leerlingen hebben kleurige lampionnen gemaakt met een smiley.
Doordat de lampionnen voorzien waren van armen en benen, hadden wij ineens 18 'nieuwe kleine leerlingen' op de kast staan.
Met juf Bianca hebben wij nog een les beeldende vorming gedaan. Wij hebben circusdieren gemaakt met benen die kunnen bewegen. Zo weten onze leerlingen nu dat armen en benen kunnen bewegen, doordat wij gewrichten hebben.
Een super leuke les met leuke resultaten.
Verder rekenen wij er nog steeds op los en leren wij ook veel met taal en spelling.
Ook beginnen wij ons langzaam op te maken voor het andere grote feest.......Sinterklaas is nu echt in aantocht.

Veel plezier in deze drukke en gezellige tijd,
Juf Mirelle en juf Carina

 

02-11-2018

Na een heerlijke vakantie en een vruchtbare studiedag zijn wij dinsdag weer allemaal op school begonnen.
Eigenlijk de start van de gezelligste tijd van het jaar, met heel veel feesten. Hier hebben wij zin in!
Zo zijn wij ondertussen begonnen met het maken van lampionnen.
Wij zijn ook bezig met de tafel van 2 en van 10. Wilt u uw kind daar bij helpen door thuis ook af en toe deze tafels te oefenen?
Met taal weten wij nu wat de lidwoorden zijn, het zelfstandig- en bijvoeglijk naamwoord en wat een werkwoord is. Ook kunnen de leerlingen een Elfje schrijven en een telefoongesprek voeren. Super knap.
De Engelse les is ook erg leuk. Juf praat in het Engels. Dit was de eerste keer best vreemd, maar hier is iedereen ondertussen aan gewend.
Naast hard werken is er ook veel ruimte voor muziek, zingen en dansen en creatieve lessen.
Kortom groep 4 verveelt zich geen moment.

Fijne weken,

Juf Mirelle en juf Carina

 

02-10-2018

Wat zijn wij druk bezig geweest met de Kinderboekenweek.
Zo hebben wij een vriendenboekje gemaakt en een liedje geleerd. Wij hebben prachtige gedichten geschreven en mooie gedichten gehoord.
Ondertussen is het alweer bijna herfstvakantie.
Tijd om lekker uit te rusten van al het harde werken.
Wij wensen onze leerlingen en ouders allemaal een fijne vakantie toe.

Juf Mirelle en juf Carina

 

28-09-2018

Wij zijn ondertussen vier weken verder in het nieuwe schooljaar en het is ondertussen herfst geworden.
Met spelling zijn wij deze woorden aan het leren. Het zijn luisterwoorden. Dat wil zeggen dat je precies opschrijft wat je hoort. Het is leuk om te zien dat dat bij de meeste leerlingen goed lukt. Ondertussen zijn de leerlingen ook gewend aan het nieuwe ritme en lukt het al heel goed om al het werk af te krijgen.
De nieuwe methodes voor taal en spelling zijn erg leuk. Juf Carina heeft stiekem een oogje op Gerrit. Gerrit is het kleine monstertje dat ons de nieuwe spellingregels uitlegt.
Naast hard werken wordt er ook volop geknutseld. Met juf Mirelle zijn prachtige vogels geknutseld en met juf Carina zijn pretletters en fuifnummers geschilderd.

Afgelopen dinsdag heeft groep 4 nog een dansworkshop gedaan. Dit was een groot succes.

Tot over 2 weken!
Groet, juf Mirelle en juf Carina

 

14-09-2018

Wij zijn het jaar goed van start gegaan met onze groep 4- leerlingen. Eerst gezellig kennismaken en daarna ook hard aan het werk. Pfoe…wat is het veel allemaal. Hoe zet je nu keurig sommetjes in een schriftje en taallesjes in een taalschrift? Allemaal nieuwe dingen die best moeilijk zijn. Wij kunnen ons ook voorstellen dat de kinderen de eerste weken moe thuis komen door alle nieuwe indrukken.
De nieuwe taal- en spellingmethode is erg leuk. Zo leert Gerrit ons iedere les weer een nieuwe spellingregel. Gerrit is een klein ondeugend monstertje, dat zomaar een plant opeet.
Wij besteden deze week ook nog veel tijd aan groepsvorming. Zo hebben wij met elkaar regels bedacht om het met elkaar gezellig te hebben in de klas.
Al met al een drukke maar vooral gezellige start met groep 4. Wij zijn trots op onze nieuwe kanjers.

Groet en fijne weken,
Juf Carina en juf Mirellle