nieuws uit groep 5

14-12-2018

De Sint is weer naar Spanje, maar we kunnen terugkijken op een hele gezellige tijd. En wat had iedereen zijn best gedaan om een leuke surprise te maken voor degene die hij of zij had getrokken. Er waren hele mooie surprises gemaakt.
De school en de klas zijn inmiddels omgetoverd in kerstsferen. We hopen er een fijne tijd van te maken.
Omdat we ook denken om de medemens, kunnen de kinderen eten wat buiten de koelkast te bewaren is, meenemen en in het krat doen voor de voedselbank.
Groep 5 wenst iedereen alvast een hele fijne kerst.

16-11-2018

We zijn weer volop begonnen na de herfstvakantie en hebben al weer veel toetsen gehad. Zelfs een eerste toets voor Engels, best spannend. Voor rekenen blijven we heel hard oefenen voor de tafels. Veel kinderen zullen goed moeten oefenen om het tempo wat omhoog te krijgen
Ook hebben de kinderen een mooie lampion gemaakt voor St. Maarten. De komende tijd zal in het thema staan van Sinterklaas. Dat betekent dat de kinderen van groep 5 voor de eerste keer lootjes zullen trekken, een surprise zullen maken met een mooi gedicht erbij. We zijn benieuwd wat voor mooie knutsels er gemaakt gaan worden.