nieuws uit groep 5

16-11-2018

We zijn weer volop begonnen na de herfstvakantie en hebben al weer veel toetsen gehad. Zelfs een eerste toets voor Engels, best spannend. Voor rekenen blijven we heel hard oefenen voor de tafels. Veel kinderen zullen goed moeten oefenen om het tempo wat omhoog te krijgen
Ook hebben de kinderen een mooie lampion gemaakt voor St. Maarten. De komende tijd zal in het thema staan van Sinterklaas. Dat betekent dat de kinderen van groep 5 voor de eerste keer lootjes zullen trekken, een surprise zullen maken met een mooi gedicht erbij. We zijn benieuwd wat voor mooie knutsels er gemaakt gaan worden.

02-10-2018

Wat een drukte in groep 5. Kinderboekenweek, naar de Vishal om te leren over kunst en tussendoor een masker maken van papier maché.
Het was druk maar ook erg leuk. We hebben gepraat ovet vriendjes, een gedicht gemaakt (er zitten ware dichters in de dop in deze klas )en een werkje over mijn vriendengroep. Ook waren er heel veel boeken om te verkopen. Deze zijn bij de boekenmarkt in groep 6 gegaan.
We kunnen nu een eigen vis tekenen in 10 seconden.
Met de maskers hebben vast een groepsfoto gemaakt. Super!