nieuws uit groep 5

02-10-2018

Wat een drukte in groep 5. Kinderboekenweek, naar de Vishal om te leren over kunst en tussendoor een masker maken van papier maché.
Het was druk maar ook erg leuk. We hebben gepraat ovet vriendjes, een gedicht gemaakt (er zitten ware dichters in de dop in deze klas )en een werkje over mijn vriendengroep. Ook waren er heel veel boeken om te verkopen. Deze zijn bij de boekenmarkt in groep 6 gegaan.
We kunnen nu een eigen vis tekenen in 10 seconden.
Met de maskers hebben vast een groepsfoto gemaakt. Super!

28-09-2018

Groep 5 is al druk bezig met van alles en nog wat. Er is al twee keer gewerkt aan een masker/kunstvoorwerp van papier maché. De volgende les, als alles weer droog is, gaan we schilderen. Maar je kunt nu al zien dat het heel mooi gaat worden.

Maandag 1 oktober gaan we naar de Vishal op de Grote markt. We gaan kunst bekijken en maken. We vertrekken meteen om 8.30 uur, dus het is belangrijk dat iedereen echt op tijd is.

De kinderen zijn ook al hard aan het oefenen voor topomaster. Sommigen zijn zelfs al aangekomen bij het level van Europa. De kinderen zijn zo enthousiast, dat nu ook Gynzykids openstaat met een aantal taken. Dan kunnen ze de tafels, de klokken en de provincies nog eens op een andere manier oefenen.

Dan is er nog de vraag of de kinderen thuis misschien schapenwol hebben en mee willen nemen naar school, voor een proefje bij natuur. Ook veren zijn van harte welkom voor de les.

Dinsdag is de opening van de Kinderboekenweek. We zijn benieuwd wat dat ons brengt en wat voor leuke werkjes we daar over kunnen maken.

Juffen groep 5

14-09-2018

We hebben er alweer twee weken opzitten. We zijn begonnen met weer wennen en we hebben er weer allemaal heel veel zin in.
De eertste tijd proberen we elkaar nog wat beter te leren kennen, herhalen de afspraken en proberen we complimentjes aan elkaar te geven,zodat het weer een heel gezellig jaar wordt.
De kinderen krijgen in groep 5 een aantal nieuwe vakken. Daar zijn ze erg enthousiast over. Thuis wordt er ook al hard voor topo geoefend.
Van papier maché zijn de kinderen bezig met het maken van een masker. Het begint er nu al mooi uit te zien.
We gaan er een fijn en leerzaam jaar van maken met zijn allen.

Juf Josée en juf Marianne