nieuws uit groep 6

14-12-2018

Dag allemaal, wat heeft de Sint iedereen weer verwend met leuke gedichten, surprises en cadeaus.

Het was een groot feest met een prachtige intocht. De meester is ook verwend met leuke en lekkere cadeaus op zijn verjaardag. We hebben spelletjes gedaan en het was heel gezellig in de klas.

We zijn in groep 6 ook met iets nieuws begonnen, namelijk hardlopen. Tijdens de les stoppen we kort met taal of rekenen en gaan dan 1 ronde om de school rennen om daarna weer met frisse lucht en een bewogen lijf lekker door te werken. Ook het muziekoptreden was een groot succes, helaas was juf Elsa ziek en afwezig. Toch hebben de kinderen er erg van genoten. Krijgt het spelen een vervolg?

 

20-11-2018

Deze weken zijn lekker spannend met de Sint in het land en een muur die leeft!
We oefenen elke dag sinterklaasliedjes en hebben uiteraard de schoen gezet. Daarnaast wil iedereen voor Sint optreden bij het ‘WvO got talent event’.
We hebben allemaal lekker beschimmelde zakjes in de klas hangen en elke dag staat de groep het te bewonderen.
Er wordt hard geoefend voor de eindpresentatie bij Iki ( iedereen een instrument). Op 11 december is ’s middags de uitvoering waarbij u van harte welkom bent. U krijgt nog een bericht via SocialSchools hoe laat dit is.
Weet u nog dat er elke week weer een item bijkomt waarbij de kinderen thuis op Gynzy kids kunnen oefenen?
Groet Dimitri

 

16-11-2018

Deze week zijn we in de klas bezig met schimmels. Iedereen heeft een zakje meegebracht en daar zit van alles in tot schimmelkaas aan toe. De komende weken staat het op kweek.
De schimmel van Sinterklaas komt er ook weer aan. Let op, stop hem niet in een zakje...
We starten snel met boekbesprekingen. De kinderen hebben een stencil mee naar huis waar alle stappen opstaan. Veel (lees)plezier ermee.
We hebben de tweede les met beeldend kunstenares Bianca Jonker gehad en hebben mooie vriendschapswerken gemaakt.
Wilt u thuis weer oefenen met de tafels. 6 en 8 staan in de spotlights.

 

02-11-2018

Hopelijk heeft iedereen een lekkere vakantie gehad, we gaan er weer tegenaan!
De afgelopen periode zijn er verkiezingen geweest voor wie er in de Kinderraad mag. Na een kleine presentatie zijn Nadia en Kees de gelukkigen en vertegenwoordigen nu onze klas bij officiële gebeurtenissen en denken mee over verbeteringen binnen de school.
Ook hebben de kinderen mooie schilderijen gemaakt met oer-Hollandse luchten. De oude Hollandse meesters zouden instemmend knikken als ze het konden zien.
Voor de vakantie hebben we de tafeltoets weer afgenomen en er mag, ook thuis, weer extra geoefend worden. Onder andere de tafel van 4, 6 en 8 hebben onze aandacht.
Ik, Dimitri, ben afgelopen woensdag begonnen met een opleiding tot specialist Drama bij Inholland. De kinderen zullen dus vaker van mij drama tussendoor gaan krijgen. Mijn hart ligt bij dit vak. In mijn vrije tijd speel ik improvisatietheater en dat sluit mooi aan.