nieuws uit groep 7

29-03-2019

De afgelopen tijd is er veel gebeurd in groep 7.

Juf Jennifer kon een dag meer werken maar moest daarvoor wel naar groep 1-2 groen om juf Alida te helpen. Hierdoor hadden wij een probleem in deze leerkrachtenschaarste maar gelukkig kon juf Sophie, die in de klas haar LIO-stage loopt, deze dag invullen. We zijn erg blij dat we zo snel een goede oplossing hebben kunnen vinden. Zeker goed voor de kinderen omdat ze juf Sophie al kenden.

We hebben een tijd in groepjes gewerkt in de klas. De kinderen gaven aan dat ze dit wat onrustig vonden en dus zitten we nu weer in rijen te werken.

De impact van deze veranderde opstelling is best groot.

Vrijdag 22 maart jongstleden zijn we met de hele groep naar de Eerebegraafplaats Overveen geweest. Het was die dag prachtig weer en iedereen had een fiets mee. Niet altijd een top fiets maar toch .... bij het eerste heuveltje in Bloemendaal hoorde ik al achter mij: Meester, kunnen we stoppen? Ik kan echt niet meer ..... Ze krijgen het nog zwaar. Het blijft verbazend dat je tot veel meer in staat blijkt te zijn als je doorzet. Daar is één van de leerlingen nu ook achter gekomen. Maar na elke heuvel komt een afdaling en dus kwamen we keurig op tijd aan op de bestemming. De meneer die ons stond op te wachten ontving ons en wij liepen naar een plek waar samenkomsten en toespraken kunnen worden gehouden, bijvoorbeeld voor de 4 mei-herdenking. Deze meneer vertelde over de Tweede Wereldoorlog, de bouw van de Atlantic Wall, het annexeren van het duingebied, het fusilleren van verzetsstrijders, enkele verzetshelden en nog meer. Door de complexe woordkeuze was het voor veel kinderen moeilijk te volgen, maar ze hebben echt hun best gedaan en vragen gesteld. En nee, deze meneer had de oorlog niet meegemaakt, want hij was pas 70 .... Voor de kinderen natuurlijk superoud!

Daarna mochten de kinderen mee naar de begraafplaats zelf, hier vertelde deze meneer verder. Naast hem stond een hele grote vaas. Dit bleek een urn te zijn met daarin de stoffelijke resten van meer dan 300 mensen! Hierna mochten de kinderen de begraafplaats zelf bekijken en kon het rekenen beginnen. Veel slachtoffers bleken ongeveer 20 jaar te zijn! Uiteraard mocht er ook gezocht worden naar het graf van Hannie Schaft.

Het is zeker de moeite waard om te vermelden dat een jongen zijn lievelings-sleutelhanger op het graf van Jannetje Johanna Schaft, beter bekend als Hannie Schaft of het meisje met het rode haar, heeft gelegd. Op deze manier wilde hij haar eren (zoals de meneer vertelde), maar meester noemde het maar gewoon bedanken voor wat zij heeft gedaan. Op één van de graven stond: Het hoogste dat je kunt geven is je leven ..... na een korte uitleg vonden veel kinderen dat toch wel erg mooi. Ze waren erg onder de indruk van deze middag. De terugweg verliep dan ook zonder gemopper .... Dankzij de hulp van enkele ouders konden we dit bezoek doen. Het was wel even balen toen we tot de ontdekking kwamen dat de fietsband van de moeder van C. echt lek was. Enkele foto's van dit bezoek kunt u terugvinden op de site. Na een drukke periode komt .... nog een drukke periode en daarom heb ik maar even een overzicht voor u gemaakt.

Tot slot nog enkele belangrijke data:

Dinsdag 2 april, schoolfotograaf maar ook de toets voor Engels, Asking the way

Woensdag 3 april, Nationale Rekendag en het nationale 4 en 5 mei geschenk

Donderdag 4 april, het landelijk theoretisch fiets verkeersexamen

Donderdag 4 april, WvO theater. We willen graag om 14.35 uur beginnen dus kom op tijd.

Maandag 8 april, Praktische deel van het Fiets Verkeersexamen vanaf het Plesmanplein

Donderdag 11 april, bezoek aan de Josephkerk in de Jansstraat in het kader van het religieproject, vertrek school 10.40 uur

Vrijdag 12 april, Sportdag gecombineerd met de Koningsspelen met een leuke afsluiting

Maandag 15 april, theater voorstelling op school, Mini Matheus

Donderdag 18 april, Paasontbijt met aansluitend paasviering

Vrijdag 19 april, vrij en start vakantie

Tussendoor hebben we hopelijk nog wat tijd over om les te geven ....

Bedankt ouders voor alle steun van de afgelopen tijd. Zoals u kunt zien in het overzicht zullen wij een beroep op uw medewerking doen voor:

8 april, tijdstip nog niet bekend, fietsexamen op het Plesmanplein. Tenminste twee ouders nodig om mee te fietsen!

Donderdag 11 april, 10,40 uur, bezoek aan Josephkerk, Jansstraat. Ongeveer 15 minuten lopen! Minimaal twee ouders nodig!

Vrijdag 12 april, sportdag, hebt u zich al opgegeven via SocialSchools?

Laat u even weten of u kunt komen helpen? Dit kan via SocialSchools .

Bedankt voor de medewerking. Zoals goede druiven ook goede wijn leveren, denken wij ook dat een goede school gemaakt wordt door en met elkaar. Dus u  en uw hulp is nodig en waardevol voor ons en uw kind!

Groet uit groep 7 - Leerkrachten Juf Sophie en Meester Richard