nieuws uit groep 8

20-11-2018

Het is een drukke tijd geweest voor groep 8. Allereerst zijn we gewoon heel hard aan het werken en leren!
Daarnaast zijn we ons aan het voorbereiden op onze schoolkeuze in maart.
We zijn naar het Sterren College en het Mendel College geweest. Het Schoter Lyceum is bij ons geweest.
De kinderen hebben een goede indruk van de twee scholen kunnen krijgen. In januari gaan we waarschijnlijk ook nog naar het Haarlem College. Wij willen de kinderen en ouders oproepen om goed in de agenda achterin het Brugboek te kijken en de komende tijd op bezoek te gaan bij de proeflessen, die op de verschillende scholen aangeboden gaan worden.
Net als de andere groepen hebben wij ook gesprekken. Daarin kijken we vooral wat de invloed van de NIO en het Drempelonderzoek heeft op het advies van het schooltype straks naar het voortgezet onderwijs.
In deze periode vinden ook veel activiteiten voor de laatste keer op de WvO plaats: lampionnen maken, het Sinterklaasgebeuren en straks ook de kersttijd. Ook dit jaar wordt zelfs groep 8 weer zenuwachtig.
De lootjes zijn getrokken en iedereen is als het goed is al druk met zijn of haar surprise bezig. Onze spelregels rondom de surprises zijn:
• geen vieze of van voedsel gemaakte surprises
• maak het zo mooi als mogelijk
• als cadeautjes alleen gewone cadeaus, geen bonnen
• de surprise wordt voorzien van een gedicht met minimaal 8 regels.
• we leveren de surprise 4 december in een (grijze) vuilniszak in
Naast deze opdracht van de Sint zijn de kinderen ook druk bezig met hun werkstuk. De inleverdatum is 7 december. Voor verdere informatie verwijs ik u naar Google Classroom. Hier vindt u ook het andere huiswerk. Het is goed om de agenda van Classroom regelmatig met uw kind te bekijken.
Wij wensen u een goede december maand toe!
Meester Dimitri en juf Annelies

28-09-2018

De tijd vliegt. De eerste vier weken zitten er al weer op.
Vandaag zijn de laatste startgesprekken. Als groep 8 weten we nu hoe we er voor staan en wij kunnen nu gericht aan het werk de komende periode.
Deze week merk ik steeds meer dat de kinderen door krijgen dat ze moeten werken om hun doelen te bereiken en dus ook de keuze gaan maken om dit te doen. Daardoor komt de rust in de groep en wordt het mogelijk om rondom het leren ook plezier met elkaar te hebben.
Naast gewone lessen staan er ook nog allerlei andere activiteiten op het programma.
Vorige week zijn we begonnen met een lessenserie met handenarbeid. We maken een ‘monument der wachtenden’. We zijn begonnen met houtskool schetsen, als studie voor een beeldje dat we met klei gaan maken. In oktober gaan wij daar aan beginnen.
Deze week heeft in het teken gestaan van de eerste ronde van de Voorleeswedstrijd. Nu moet de uitslag nog uitgerekend worden. Een mooie rekenopdracht: reken het gemiddelde uit....
Dinsdag 2 oktober is de NIO. Deze toets zal de hele ochtend plaatsvinden.
In twee workshops bereiden we ons voor op de voorstelling ‘Krijtkring’ van 9 oktober. De eerste workshop was al erg leuk. Volgende week is de tweede.
Het is fijn dat er ouders zijn die 9 oktober meegaan als begeleider.
Ook voor 22 november zijn er ook al twee ouders die mee willen fietsen. Bedankt voor de snelle reacties!
Afgelopen week ben ik er achtergekomen dat de programma's van rekenen en taal het thuiswerken niet ondersteunen. We zullen het huiswerk nu vooral via ‘Mijn Klas’ gaan doen. Ook dit programma kan geopend worden via MOO.
Kijk regelmatig met uw kind op Classroom om te zien welk werk er is opgegeven. Vanaf de eerste week kunnen de kinderen oefenen voor de eerste topotoets. Er zijn kinderen die nog niet of nauwelijks geoefend hebben. Als kinderen een goed cijfer willen halen, is het belangrijk dat ze voor de eerste drie levels drie sterren halen. Dit lukt niet in één avondje.
Tussen dit alles door, gaan we ook nog genieten van de Kinderboekenweek.
Wij wensen u een fijn weekend toe!
Meester Dimitri en juf Annelies