nieuws uit groep 8

28-09-2018

De tijd vliegt. De eerste vier weken zitten er al weer op.
Vandaag zijn de laatste startgesprekken. Als groep 8 weten we nu hoe we er voor staan en wij kunnen nu gericht aan het werk de komende periode.
Deze week merk ik steeds meer dat de kinderen door krijgen dat ze moeten werken om hun doelen te bereiken en dus ook de keuze gaan maken om dit te doen. Daardoor komt de rust in de groep en wordt het mogelijk om rondom het leren ook plezier met elkaar te hebben.
Naast gewone lessen staan er ook nog allerlei andere activiteiten op het programma.
Vorige week zijn we begonnen met een lessenserie met handenarbeid. We maken een ‘monument der wachtenden’. We zijn begonnen met houtskool schetsen, als studie voor een beeldje dat we met klei gaan maken. In oktober gaan wij daar aan beginnen.
Deze week heeft in het teken gestaan van de eerste ronde van de Voorleeswedstrijd. Nu moet de uitslag nog uitgerekend worden. Een mooie rekenopdracht: reken het gemiddelde uit....
Dinsdag 2 oktober is de NIO. Deze toets zal de hele ochtend plaatsvinden.
In twee workshops bereiden we ons voor op de voorstelling ‘Krijtkring’ van 9 oktober. De eerste workshop was al erg leuk. Volgende week is de tweede.
Het is fijn dat er ouders zijn die 9 oktober meegaan als begeleider.
Ook voor 22 november zijn er ook al twee ouders die mee willen fietsen. Bedankt voor de snelle reacties!
Afgelopen week ben ik er achtergekomen dat de programma's van rekenen en taal het thuiswerken niet ondersteunen. We zullen het huiswerk nu vooral via ‘Mijn Klas’ gaan doen. Ook dit programma kan geopend worden via MOO.
Kijk regelmatig met uw kind op Classroom om te zien welk werk er is opgegeven. Vanaf de eerste week kunnen de kinderen oefenen voor de eerste topotoets. Er zijn kinderen die nog niet of nauwelijks geoefend hebben. Als kinderen een goed cijfer willen halen, is het belangrijk dat ze voor de eerste drie levels drie sterren halen. Dit lukt niet in één avondje.
Tussen dit alles door, gaan we ook nog genieten van de Kinderboekenweek.
Wij wensen u een fijn weekend toe!
Meester Dimitri en juf Annelies