Home » Berichten uit de groepen » Groep 6 » Archief groep 6
02-10-2018
De Kinderboekenweek is weer een groot succes geweest!
Het begon met een spetterend optreden van K3 en eindigde met een leuke speurtocht en een boekenwinkel in elke klas. Er is ook door de kinderen van verschillende groepen aan elkaar voorgelezen. En ook wij als leerkrachten hebben extra voorgelezen, al dan niet uit het boek dat elke klas cadeau heeft gekregen.
Hoeveel geld er voor het goede doel is opgehaald wordt binnenkort bekend gemaakt, alsmede ook de prijswinnaars.
Gisteren hebben we met de klas kennis gemaakt met Bianca Jonker, zij komt onze beeldende vorminglessen op een hoger niveau helpen tillen. In groep 6 komt ze in totaal drie keer en de eerste keer ging het over prachtige Hollandsche luchten in schilderijen.
De klas heeft zijn eerste beloning binnen, een (kuis) liedje van Ronnie Flex.
Nu wordt er gespeeld voor langer buiten spelen.

28-09-2018

Beste ouders,
De wittebroodsweken zitten erop en de kinderen en wij hebben even aan elkaar moeten wennen.
Hartstikke logisch, moeilijkere stof, andere regels in een ander lokaal en iedereen is weer wat groter en hopelijk wijzer geworden. Ik begin dan ook te merken dat we elkaar beter gaan begrijpen en dat we een gezellige klas, een goed team beginnen te worden.
Deze week was de week van de pauzehap, waarbij elke dag een deel van de schijf van 5 erbij kwam kijken. Plus het feit dat we ons tien uurtje aangeboden kregen met verrassende combinaties. Persoonlijk heb ik nooit bleekselderij met mandarijn in verband gebracht, het blijkt verrassend lekker.
Komende dinsdag is de opening van de Kinderboekenweek en u bent van harte welkom om deze (bescheiden) opening om 8.30 op het schoolplein mee te maken.
Op dinsdag speelt uw kind de komende weken een instrument. Dat kan hoorn, viool of gitaar zijn. Er wordt toegewerkt naar een spetterend optreden!
Groet Elsa en Dimitri