Home » Berichten uit de groepen » Groep 6 » Archief groep 6

20-11-2018

Deze weken zijn lekker spannend met de Sint in het land en een muur die leeft!
We oefenen elke dag sinterklaasliedjes en hebben uiteraard de schoen gezet. Daarnaast wil iedereen voor Sint optreden bij het ‘WvO got talent event’.
We hebben allemaal lekker beschimmelde zakjes in de klas hangen en elke dag staat de groep het te bewonderen.
Er wordt hard geoefend voor de eindpresentatie bij Iki ( iedereen een instrument). Op 11 december is ’s middags de uitvoering waarbij u van harte welkom bent. U krijgt nog een bericht via SocialSchools hoe laat dit is.
Weet u nog dat er elke week weer een item bijkomt waarbij de kinderen thuis op Gynzy kids kunnen oefenen?
Groet Dimitri

 

16-11-2018

Deze week zijn we in de klas bezig met schimmels. Iedereen heeft een zakje meegebracht en daar zit van alles in tot schimmelkaas aan toe. De komende weken staat het op kweek.
De schimmel van Sinterklaas komt er ook weer aan. Let op, stop hem niet in een zakje...
We starten snel met boekbesprekingen. De kinderen hebben een stencil mee naar huis waar alle stappen opstaan. Veel (lees)plezier ermee.
We hebben de tweede les met beeldend kunstenares Bianca Jonker gehad en hebben mooie vriendschapswerken gemaakt.
Wilt u thuis weer oefenen met de tafels. 6 en 8 staan in de spotlights.

 

02-11-2018

Hopelijk heeft iedereen een lekkere vakantie gehad, we gaan er weer tegenaan!
De afgelopen periode zijn er verkiezingen geweest voor wie er in de Kinderraad mag. Na een kleine presentatie zijn Nadia en Kees de gelukkigen en vertegenwoordigen nu onze klas bij officiële gebeurtenissen en denken mee over verbeteringen binnen de school.
Ook hebben de kinderen mooie schilderijen gemaakt met oer-Hollandse luchten. De oude Hollandse meesters zouden instemmend knikken als ze het konden zien.
Voor de vakantie hebben we de tafeltoets weer afgenomen en er mag, ook thuis, weer extra geoefend worden. Onder andere de tafel van 4, 6 en 8 hebben onze aandacht.
Ik, Dimitri, ben afgelopen woensdag begonnen met een opleiding tot specialist Drama bij Inholland. De kinderen zullen dus vaker van mij drama tussendoor gaan krijgen. Mijn hart ligt bij dit vak. In mijn vrije tijd speel ik improvisatietheater en dat sluit mooi aan.

 
 
02-10-2018
De Kinderboekenweek is weer een groot succes geweest!
Het begon met een spetterend optreden van K3 en eindigde met een leuke speurtocht en een boekenwinkel in elke klas. Er is ook door de kinderen van verschillende groepen aan elkaar voorgelezen. En ook wij als leerkrachten hebben extra voorgelezen, al dan niet uit het boek dat elke klas cadeau heeft gekregen.
Hoeveel geld er voor het goede doel is opgehaald wordt binnenkort bekend gemaakt, alsmede ook de prijswinnaars.
Gisteren hebben we met de klas kennis gemaakt met Bianca Jonker, zij komt onze beeldende vorminglessen op een hoger niveau helpen tillen. In groep 6 komt ze in totaal drie keer en de eerste keer ging het over prachtige Hollandsche luchten in schilderijen.
De klas heeft zijn eerste beloning binnen, een (kuis) liedje van Ronnie Flex.
Nu wordt er gespeeld voor langer buiten spelen.

 

28-09-2018

Beste ouders,
De wittebroodsweken zitten erop en de kinderen en wij hebben even aan elkaar moeten wennen.
Hartstikke logisch, moeilijkere stof, andere regels in een ander lokaal en iedereen is weer wat groter en hopelijk wijzer geworden. Ik begin dan ook te merken dat we elkaar beter gaan begrijpen en dat we een gezellige klas, een goed team beginnen te worden.
Deze week was de week van de pauzehap, waarbij elke dag een deel van de schijf van 5 erbij kwam kijken. Plus het feit dat we ons tien uurtje aangeboden kregen met verrassende combinaties. Persoonlijk heb ik nooit bleekselderij met mandarijn in verband gebracht, het blijkt verrassend lekker.
Komende dinsdag is de opening van de Kinderboekenweek en u bent van harte welkom om deze (bescheiden) opening om 8.30 op het schoolplein mee te maken.
Op dinsdag speelt uw kind de komende weken een instrument. Dat kan hoorn, viool of gitaar zijn. Er wordt toegewerkt naar een spetterend optreden!
Groet Elsa en Dimitri